En çok merak edilen soruya yanıt

  • Ana Sayfa
  • En çok merak edilen soruya yanıt
En çok merak edilen soruya yanıt
Ermenistan'ın, çok yakında işgal ettiği Azeri topraklarından çıkacağı söyleniyor. Peki bu doğru mu? Sarkisyan açıkladı; Abone ol

Kamuoyunda "Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekileceğine yönelik" iddialar dolaşıyordu. Azerbaycan'dan da bu konuşuluyor. Peki gerçek öyle mi?

Kamuoyunun en çok merak ettiği konu Ermenistan Cumh Kuvars kum urbaşkanı Sarkisyan'a soruldu. Sarkisyan, son günlerde Türk yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların özellikle Azerbaycan kamuoyuna yönelik olduğunu savunarak, ''Şu anda top Türkiye'de'' dedi.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, Moskova'ya hareket etmeden önce verdiği demeçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Sarkisyan, ''Şu anda top Türkiye'de. Olayların gelişmesini beklemek için de yeterli sabrımız var'' diye konuştu.

Sarkisyan, Türkiye'nin, 10 Ekimde imzalanan protokolleri onaylamaması durumunda, gereken adımları atacaklarını kaydetti.

İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDAN ÇIKACAKLAR MI?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, "Ermenistan'ın Türkiye ile ilişki kurmak için (işgal altında tutulan) bölgeleri geri vereceği" yönündeki açıklamasını değerlendiren Sarkisyan, "Aliyev'in böyle bir anlaşmayı kiminle yaptığını bilmediğini" söyledi.

Sarkisyan, toprakların geri verilmesi konusunu Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla hiçbir zaman müzakere etmediklerini belirtti.



Kategori : POLİTİKA