Finansbank yüzde 5 büyüyecek

Finansbank yüzde 5 büyüyecek
National Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoglou, kriz sonrası tahminlerini sıraladı. Abone ol

National Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoglou, bu yıl resesyondan dolayı Finansbank'ta yüzde 5'lik bir büyüme beklediklerini, ancak Türkiye'nin tekrar to metal kalem parlanmasıyla yüzde 15'lik büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Arapoglou, Finansbank tarafından, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları dolayısıyla İstanbul'da iş dünyasına yönelik düzenlenen yemekte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Finansbank'ta oldukları için memnuniyetini dile getiren Arapoglou, Türkiye'deki büyüme planlarına ilişkin, ''Finansbank'ta yapabildiğimiz kadar çok büyümek istiyoruz. Resesyondan dolayı bu yıl yüzde 5'lik bir büyüme bekliyoruz. Ancak Türkiye'nin tekrar toparlanmasıyla yüzde 15'lik büyüme hedefliyoruz. Özellikle kurumsal ve küçük şirketlerde...'' diye konuştu.

Türkiye'de kredilerin çok düşük seviyede olduğunu, dolayısıyla yüksek büyüme potansiyeli taşıdığını ifade eden Arapoglou, bankacılık alanında bölgesinin ''en hızlılarından'' biri olan Türkiye'de daha nitelikli müşterilerle büyümek istediklerini söyledi.



Kategori : EKONOMİ