Studio Life Enerjisini Güneşten Alıyor

  • Ana Sayfa
  • Studio Life Enerjisini Güneşten Alıyor
Studio Life Enerjisini Güneşten Alıyor
Condwell Banker' ın, İstanbul Beylikdüzü'nde yeni yerleşim birimi olan Studıo Life projesinde tapular verilmeye başlandıAbone ol

100 yılı aşan geçmişiyle gayrimenkul yatırım, yönetim ve danışmanlık firması olan Coldwell Banker' ın, İstanbul Beylikdüzü'nde “minimum alanda maksimum yaşam” felsefesiyle 4 blok 320 daireden oluşan yeni yerleşim birimi olan Studıo Life projesinde tapular verilmeye başlandı. 42 ila 66 metrekarelik alanlara sahip olan ve 88.200 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Studio Life projesinde anahtar teslimatı da Kasım 2009 tarihinde yapılacak. Coldwell Banker’ın Türkiye’de gerçekleştirdiği ilk proje olan Studio L hair transplant turkey ife projesinin toplam yatırım maliyeti 17 milyon dolar.

Yüzde 75'inin yeşil alana ayrıldığı proje süs havuzları ve peyzaj tasarımıyla da dikkat çekiyor. Her blokta resepsiyon hizmeti, kiralama ve satış hizmeti, bakım onarım ve temizlik Coldwell Banker Congierge tarafından sağlanacak. 1'nci sınıf malzemenin kullanacağı konutlarda en yüksek işçilik kalitesi hedeflendi. Modern mimarinin ve efektif kullanım alanlarının yer aldığı Studio Life'ta ankastre mutfak ekipmanları standart olarak sunuluyor. Studio Life projesinin bir başka özelliği ise konut kullanıcılarının elektrik ve su için abone olunmayacak olması. Kontörlü sayaç sistemiyle yönetimden ihtiyaç kadar su ve elektrik alınabilecek ve böylece site sakinleri fatura işleriyle uğraşma durumunda kalmayacak.
Elektrik ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisinden sağlayacak olan Studio Life bu anlamda Türkiye’nin güneş enerjisi kullanan ilk projesi olma özelliğini taşıyor. 32 kW’lık bir sistemden oluşacak güneş sisteminin kurulumunu kendi sektörünün öncü firmalarından MERK SOLAR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ üstlendi. Merk Solar Enerji Genel Müdürü Ömer Cihan KARAHAN konu ile yaptığı açıklamada, bu projenin inşaat sektörü için bir öncü uygulama olacağını ve Türkiye’nin bu büyüklükte bir kurulu güce sahip ilk projesi olduğunu söyledi. Kurulacak sistem, güneş panellerinden oluşacak ve panellerden elde edilecek elektrik enerjisi ortak kullanım alanlarının ihtiyacını karşılayacak. Güneş enerjisinden elektrik üretecek olan bu sistemin yatırım maliyeti yaklaşık 90.000 € olacak. Ömer Cihan Karahan, Türkiye’de bu tip uygulamaların sayısının hızla artacağını ve enerjinin yenilenebilir kaynaklardan kullanılmasının hem ülkemiz hem de dünya için çok önemli olduğunu söyledi. Merk Solar Enerji olarak güneş santralleri ile ilgilendiklerini ve bu sistemlerin bilinirliğin artması için farklı birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Detaylı bilgi için : www.merkenerji.com



Kategori : EKONOMİ