Emekli hemşireler geri çağrılıyor

  • Ana Sayfa
  • Emekli hemşireler geri çağrılıyor
Emekli hemşireler geri çağrılıyor
Alarm verildi! Emekli hemşireler yeniden göreve çağırıyor. Nedeni de dünyayı sallayan domuz gribi...Abone ol

Kanada'da birçok eyalet, mevsim şartlarının değişmesi nedeniyle domuz gribinde başlaması muhtemel ikinci dalga salgın için emekli hemşireleri yeniden göreve çağırıyor.
eko firarda r>Kanada'nın Ontario, Quebec, Manitoba, Nova Scotia, Alberta, New Brunswick, Yukon ve British Colombia eyalet hükümetlerince, emekli hemşirelere gönderilen mektupta, domuz gribinde ikinci dalganın etkili olması halinde, göreve gelip gelemeyecekleri soruldu.

New Brunswick eyaletindeki bir hemşirelik koleji ise dileyen emekli hemşirelerin internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkan sağlayan bir sayfa açtı.

Ülke genelinde, domuz gribinin başladığı günden bu yana 78 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen Kanada Halk Sağlığı Kurumu kayıtlarına göre, ülkedeki sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 20'si de mesaileri sırasında hastalık kaptı.

Kurum yetkililerinin yeni bir dalganın etkili olması halinde mevcut çalışanların yeterli olmayacağı fikrinden hareketle, emekli hemşirelere işe dönme teklifi götürdükleri belirtildi.



Kategori : DÜNYA