KEY alacaklarına büyük şok!

KEY alacaklarına büyük şok!
Kamu Edindirme Yardımını bekleyenler daha çok bekleyecek. Ramazandan önce demişlerdi ama artık ne gün ödeneceği bile belli değil... Abone ol

KEY paralarını önümüzdeki günlerde almayı umut eden 5 milyon 800 bin hak sahibine büyük şok! Zeki Sayın, son listelerde de hata çıktığını belirterek, “Paralar şu gün ödenecek demek zor” dedi...

LİSTELERDE YİNE HATA VAR

R Clıpper Çakmak amazan Bayramı öncesinde ödenmesi beklenen ancak teknik çalışmalar tamamlanamadığı için bu tarihe yetiştirilemeyen Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde yeni bir sorunla karşılaşıldı. 6 bini aşkın kamu kurum ve kuruluşundan gönderilen listelerde yeni hatalara rastlandı.

YENİ YASA ÇIKMASI LAZIM

Ancak yasal süre 26 Haziran’da dolduğu için yeni bir yasa çıkarılmadan hataların yeniden düzeltilemeyeceği belirtiliyor. Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, tespit edilen yeni hatalar nedeniyle ödemelere ilişkin yakın bir tarih vermenin kolay olmadığını söyledi.

SORUN ÇIKMAYAN LİSTELER ÖDENECEK

KEY ödemeleriyle ilgili son durum hakkında bilgi veren Başkan Sayın, itiraz süresinin geçtiğimiz haziran ayında dolduğunu belirterek, “Kurumlardan gelen listeler içinde yanlış olanlar düzeltilmek üzere geri gönderilmişti. Düzeltmeler yapılıp bize iade edildi. Halen elemanlarımız düzeltilmiş listeleri inceliyor. Sorun çıkmayan listeler Emlak Yatırım Ortaklığı’na gidecek. Orası da resmi gazetede ilan ettikten sonra Ziraat Bankası tarafından ödemelere başlanacak” dedi.



Kategori : GÜNCEL