Daum futbolcularına toz kondurmadı

  • Ana Sayfa
  • Daum futbolcularına toz kondurmadı
Daum futbolcularına toz kondurmadı
Fener rekor kırdı, Daum'un keyfi yerine geldi. Alman teknik adam, oynanan oyundan oldukça umutlu konuştu.Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bu sezon birinci hedeflerinin Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk, Avrupa Ligi'nde de gruplardan çıkmak olduğunu söyledi. Daum, Gençlerbirliği karşısında oldukça iyi oynadıklarını ve bunun da taraftarlara yansıdığını kaydetti.

Sarı-Lacivertli takımın kendi sahasında Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman Teknik Adam, çok iyi mücadele ettiklerini ve sezon başında beri en iyi mücadele eden takımı sahada gördüklerini belirtti.

Daum, "Maçın başlangıcı biraz zor oldu. Böyle maçlarda mücadele edersen trapianto di capelli iz oyuna girersiniz. 10. dakikadan sonra maçtaydık. Bizim hedefimiz buraya namağlup olarak gelen Gençlerbirliği'ni mağlup eden ilk takım olmaktı. Bunu başardık. Buraya gelen takımlar genelde Fenerbahçe'yi yenen ilk takım olmak istiyor. Bizde rakibimize ilk mağlubiyeti tattırmak istiyorduk. Rakip bazı pozisyonlar yakaladı bunda da kalecimiz Rüştü oldukça başarılıydı. Ona teşekkür etmemiz gerekiyor. Maç içinde hatalar tabii ki oldu bunu takımla konuşacağım." dedi.

Fenerbahçe'nin iki golünü atan kaptan Alex'e övgüler yağdıran Daum, "Alex gerçekten klas bir futbolcu, ceza sahası içinde oldukça başarılı. Soğukkanlı oyunuyla çok az gol kaçıran bir futbolcu. Futbolu seven kişi Alex'i görünce onun attığı golleri seyredince kalbi gülüyor. Yine bugün Emre'de oldukça etkili oynadı. Bir golü hak etti; ama topu direkten döndü." diye konuştu.

HAKEMLERE ELEŞTİRİ

Daum, sezon başından beri kulüp olarak hakemlere destek verdiklerini ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemin verdiği kararlarla taraftarlarımız aynı fikirde değildi, ben de ayın fikirde değilim. Maç içinde vermiş olduğu bazı kararları hiç anlamadım. Benim onlardan fazla bir beklentim yok. Bekleyeceğimiz iyi performans göstersinler. Sanki bize karşı severek sarı kart gösteriyorlar. Gereksiz yere sarı kartlar alıyoruz. Taraftarlarımıza sorsak kim hakemi evine davet ederdi diye kimse evine bugünkü hakemi davet etmezdi."

Fenerbahçe'nin bugünkü futbolunda Galatasaray'ın kaybetmesi ve rekorun kırılacak olmasının etkisi olup olmadığı şeklindeki bir soruya tecrübeli teknik adam, "Bu galibiyette ne Galatasaray'ın kaybetmesi, ne de üst üste alınacak 8. galibiyetin etkisi yok. Bizi bunların hiçbiri etkilemedi. Herkes sahaya çıktı görevini yaptı. Burada benim ne yaptığım değil futbolcularla beraber bizim ne yaptığımız önemliydi. Rekor kırma ve rakibin kaybetmesini düşünürseniz oyuncular üzerinde psikolojik baskı yaparsanız. Bizim hedefimiz Gençlerbirliği'ni yenmekte ve bunu da başardık." dedi.

Alman çalıştırıcı, bu sezon ilk hedeflerinin Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk, Avrupa Ligi'nde de gruplardan çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.



Kategori : SPOR