Yunanistanda bugün seçim var!

Yunanistanda bugün seçim var!
Yunanistan'da bugün yapılan genel seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor. Seçimlere 23 parti katılıyor. Abone ol

Yunanistan'da bugün yapılan genel seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor. Bugün 07:00'de açılan sandıklar, 19:00'da kapanacak. Kayıtlı 9 milyon 835 bin 7 seçmen, 4 yıl süreyle görev yapacak 300 üyeli parlamentoyu belirleyecek. Kayıtlı seçmenin yüzde 2,5'i ilk defa oy kullanacak. Seçimlere 23 parti katılıyor.

Ülkede oy verme işleminin şu ana ka trapianto di capelli in turchia dar sakin geçtiği ve herhangi ciddi bir sorunla karşılaşılmadığı bildirildi.

Sandıkların kapatılmasıyla birlikte 7 anket şirketinin ortak yaptıkları sandık başı kamuoyu yoklaması açıklanacak. İçişleri Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa deneyeceği cep telefonu mesajı yardımıyla 22:00 sıralarında sonucun büyük oranda belli olabileceği ifade edildi.

Batı Trakya'da seçimlere 14 Türk aday katılıyor.

LİDERLERİN AÇIKLAMALARI

Başbakan ve Yeni Demokrasi Partisinin Genel Başkanı Kostas Karamanlis, Selanik'te oyunu kullandı. Okul bahçesinde slogan atan kalabalık bir seçmen grubu tarafından karşılanan Karamanlis yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün Yunan halkı sorumluluk kararı verecek. Krizden güvenli şekilde çıkma tercihinde bulunacak. Vatandaşların tercihine güveniyorum. Halkın yarınına ve çocuklarımızın geleceğine ilişkin çözüm ve gelişmeler elimizde. Zafer ellerimizde. Umudu birlikte kazanacağız."

Panhellenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Yorgo Papandreu, "İşte işte başbakan" sloganları eşliğinde geldiği Nea Erithria Ortaokulu'nda kullandı. Burada kısa bir açıklama yapan Papandreu, "Bugün demokrasi günü. Herkes oyuyla ülkenin geleceğini belirleme eşitliğine sahip. Hep birlikte Yunanistan'ın yarınını değiştireceğimize inanıyorum. Bunu istiyorum. Başarabiliriz. Ve başaracağız." dedi. Papandreu'yu daha sonra eşiyle birlikte okul bahçesinden ayrıldı.



Kategori : DÜNYA