Hurda indirimi geliyor mu?

Hurda indirimi geliyor mu?
ÖTV indiriminin kalkmasının ardından sektör hurda indirimini bekliyordu. Sanayi Bakanı son noktayı koydu;Abone ol

ÖTV indiriminin kalkmasının ardından sektör hurda indirimini bekliyordu. Acncak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektöründe hurda teşviğine ilişkin ''Kısa vadede bir hurda indirimi gerçekleşemeyecek'' dedi.

İstanbul T Clıpper Çakmak icaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen Katar 1. Türk İhraç Ürünleri Sergisi için Katar'a bulunan Ergün, gazetecilerle düzenlenen sohbet toplantısında, hurda teşviği konusunun biraz karmaşık olduğunu, değerlendirilmesinin biraz zaman alacağını ve üzerinde titiz bir çalışma yapılması gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Ergün, hurda teşviğinde bir takım zorlukların olduğunu dile getirerek, hurda indiriminin ilave talep yaratıp yaratmayacağı sorunun yanıtının önemli olduğunu kaydetti.

ESKİ ARAÇLARI DAR GELİRLİLER KULLANIYOR

Türkiye'de eski araç kullananların daha çok dar gelirli kesimler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hatta eski araçlara göre yeni araçların vergisi yüksek, eski araçların vergisi düşük. Bunlar çevreyi daha çok kirleten araçlar, bunların vergisi yüksek olursa, bunlardan vazgeçilir, yeni araçlara yönelme olur gibi, başlangıçta insana çok sıcak gelen ve parlak fikir gibi görünen bu konuya, yakından baktığınız zaman böyle olamayabileceğini görüyorsunuz.

HURDA İNDİRİMİYLE YENİSİNİ ALABİLİR Mİ?



Kategori : GÜNCEL