Her sabah ölüm korkusu ile uyanıyor

  • Ana Sayfa
  • Her sabah ölüm korkusu ile uyanıyor
Her sabah ölüm korkusu ile uyanıyor
Ölüm anonslarını her duyduğunda içi ürperiyor. Belediyenin anonsları onun kabusu oldu.Abone ol

Amasya'da bir ev hanımı, evinin karşısında bulunan hoparlörlerden sabahın erken saatlerinde başlayan yayınlardan rahatsız olunca özellikle ölüm ilanlarının kısa tutulması için belediyeye şikayet dilekçisi verdi.

Fethiye Mahallesi'nde yaşayan 25 yaşındaki ev hanımı Ayça Bozkurt, Amasya Belediyesine başvurarak, Belediye İlan ve Neşriyat Bürosu tarafından günün erken saatlerinde hoparlörlerle yapılan ölüm anonslarından şikayetçi olduğunu belirtti.

Anadolu Üniversitesi Baskılı Çakmak Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Bozkurt, özellikle ölüm ilanlarının kısa tutulmasını talep ederek, duyuruların daha modern yöntemlerle yapılabileceğini ifade etti.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen hemen her gün sabah erken saatlerde evinin karşısında bulunan 2 adet hoparlörden ölüm anonsları duyduğunu, bundan rahatsız olduğu için de böyle bir başvuruda bulunduğunu söyledi.

''ÖLÜM KORKUSU İLE HER SABAH UYANIYORUM''

Özellikle ölüm ilanlarının uzunluğundan yakınan Bozkurt, ''Anonslarda, vefat eden kişinin yanı sıra yakınları ve hatta uzak akrabalarının isimleri dahi sıralanıyor. Üstelik aynı anons iki defa tekrar ediliyor. Sabah saatlerinde ölüm anonsu duymak psikolojimi de bozuyor. Ölüm korkusu ile her sabah uyanıyorum'' şeklinde konuştu.

Ölüm anonslarının yanı sıra, belediye ve diğer kamu kuruluşlarının duyurularının yine hoparlörler kanalıyla vatandaşlara iletildiğini anlatan Bozkurt, şunları kaydetti:

''Günümüzde uygar ve modern teknolojiler her alanda olduğu gibi iletişim alanında da kullanılıyor. Belediye ve resmi kurumlar özel gün ve bayramlarda vatandaşlara cep telefonu kanalıyla toplu mesaj göndererek ulaşıyorlar. Ölüm anonsları da cep telefonu kanalıyla şehirde yaşayan tüm telefon abonelerine gönderilebilir. İnsanları daha az rahatsız edici önlemler alınabilir.''

Bozkurt, söz konusu konuya ilişkin bir süre önce şikayetini Amasya Belediyesine dilekçeyle ilettiğini, ancak sonuç alamadığını belirterek kendisi gibi cesaret göstererek rahatsızlığını dile getiremeyenler bulunduğunu da söyledi.

Şehir genelinde, Amasya Belediyesinin ölüm ve diğer konularındaki duyurularının iletildiği 286 hoparlör bulunduğu öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL