Bu tezahürat taraftarı yakacak!

  • Ana Sayfa
  • Bu tezahürat taraftarı yakacak!
Bu tezahürat taraftarı yakacak!
Açılıma bir destek de federasyondan geldi. Disiplin talimatına eklenen bir PKK'lı diyen taraftar resmen yanacak.Abone olBursaspor-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylar sonrası Futbol Federasyonu, disiplin talimatına yeni bir madde ekledi. Buna göre herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç örgütleriyle özdeşleştiren tezahüratlara ağır para ve seyircisiz oynama cezası gezi videısu verilebilecek.

Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz haftasonu oynanan Bursaspor- Diyarbakırspor karşılaşmasında yaşanan tribün olaylarını değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TFF Disiplin Talimatı'na yeni bir fıkra ekledi.

TFF Disiplin Talimatı'nın 52. maddesinde yer alan "Çirkin ve Kötü Tezahürat" başlığı altına eklenen 12. fıkranın tam metni şu şekilde:

"Herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını aşağılamak, tahrik veya taciz etmek amacıyla; etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak ve devamlılık arz eden bir biçimde tezahürat yapılması ya da bu içerikte pankart açılması veya benzeri eylemlerde bulunulması halinde sorumlu kulübe ilk ihlalde; Süper Lig için 160.000.-TL'den 320.000.-TL'ye kadar, 1. Lig için 50.000.-TL'den 100.000.-TL'ye kadar, 2. Lig için 20.000.-TL'den 40.000.-TL'ye kadar, 3. Lig için 10.000.-TL'den 20.000.-TL'ye kadar para cezası, saha kapama cezası veya seyircisiz oynama cezası eylemin ağırlığına göre birlikte veya ayrı ayrı verilebilir.



Kategori : SPOR