Sorunlu okullar polislere zimmetlendi

  • Ana Sayfa
  • Sorunlu okullar polislere zimmetlendi
Sorunlu okullar polislere zimmetlendi
Okullarda yaşanan şiddet olaylarının azaltılması için sorunlu okullar rütbeli emniyet personellerine zimmetlendi. Abone ol

Adana Valisi İlhan Atış, okullarda yaşanan şiddet olaylarının azaltılması amacıyla sorunlu okulların rütbeli emniyet personellerine zimmetlendiğini söyledi. Atış, herkesin daha iyi uyuması için polisin gece gündüz durmadan çalıştığını kaydetti.

Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Atış, geçen yıl eğitim sezonunda 24 olayın yaşandığını, bu yıl Emniyet Müdürlüğü'nce alınan tedbirlerle rakamın azalacağını bildirdi.
Adana'da bin okulda 439 bin öğrencinin Cricket çakmak öğrenim gördüğüne değinen Atış, "Daha önceki yıllara göre okullarda şiddet azaldı. Bu rakam geçen yıl 24 oldu. Emniyet ve jandarma çok iyi çalışıyor. Asıl üzerinde durduğumuz konu uyuşturucu." dedi.

Atış, il genelinde başlatılan "Güvenli Okul Projesi" kapsamında gerekli tedbirleri aldıklarını dile getirerek, sorunlu olduğu belirlenen 130 okulu rütbeli emniyet personeline zimmetleyerek olaylara fırsat vermeyeceklerini kaydetti.
"Evine hırsız giren için olayın yaşandığı yerde çok hırsızlık oluyordur." diyen Atış, ancak il genelindeki hırsızlık olaylarının büyük oranda azaltıldığını anlattı. Toplum Destekli Polislik uygulamasıyla hırsızlık olaylarının fazla yaşandığı yerlerde vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar yapıldığını dile getiren Atış, "Herkesin evinde daha rahat uyuması için çabalıyoruz." diye konuştu. Atış, hizmete girecek 169 mobese kamerasıyla trafik ve asayiş olaylarının da artık kontrol altına alınacağını sözlerine ekledi.

"YATIRIM İÇİN TEŞVİK EDERİM"

Vali Atış, Adana'ya yatırım yapacak herkesi teşvik edeceğini belirterek, bunun şehirdeki işsizliğin önlenmesi ve herkesin mutlu olması açısından önemli olduğunu anlattı.

Adana'nın Ceyhan ilçesine rafineri ile Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyaca ünlü bir şirketin yatırım yapmasının şehrin kalkınması açısından önemine dikkat çeken Atış, "Buralardaki çalışmalar sırasında binlerce işçi çalışacak, şehirdeki kebapçı, otel, taşımacı, esnaf hepsi faydalanacak.

Kahramanmaraş'ta çimento fabrikası kurulması sırasında beni protesto edenler şimdi (Ne iyi olmuş da kurulmuş, iyi ki izin vermişsiniz) diye dua ediyor. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi şart." diye konuştu.

Rafineri çalışmaları sırasında 4 yılda 10 bin işçinin dolaylı, 2 bin işçinin ise sürekli istihdam edileceğini hatırlatan Atış, sözkonusu olanın 9 milyar dolarlık bir olduğuna dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL