MHPden Erdoğana hodri meydan

MHPden Erdoğana hodri meydan
MHP, Erdoğan'ın DTP'lileri ifade vermekten kurtaracak formülü için 'hodri meydan, hadi halka gidelim' dedi. Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önerdiği DTP'liler için anayasa değişikliğine imza atmayacaklarını belirten Vural "Hodri meydan, hadi halka gidelim" dedi.

Vural, TBMM'de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, Başbakan Erdoğan'ın DTP'lilerin ifade krizi için anayasa değişikliğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine "Başbakan, anayasanın nasıl değiştirileceğini dahi bilmiyor quanto costa il trapianto di capelli . Anayasayı değiştirmek için 383 imza gerekir. Başbakan'ın 338 milletvekili var. AKP ile DTP koalisyonu birlikte imzalarlar, Meclise getirirler. 330'un üzerinde bir sayı ile kabul edileceğine göre ve kabul sayısı da 367'in altında olacağı için millete giderler, millet de hükmünü verir. Sayın Başbakan, hodri meydan diyoruz, buyurun. AKP-DTP koalisyonu birlikte anayasa değişikliğini getirin, Türkiye'de, bölücü faaliyetlerde bulunanları dokunulmazlık zırhına kavuşturacak anayasa değişikliğini imzalayın, sonra millete gidin. Bakalım millet ne hüküm verecek? Milletten kaçmanın anlamı yok. Başbakan'a hodri meydan diyorum, karnından konuşmasın. Yüreklice imzasını atsın, imzasıyla Meclise getirsin." şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIK KONUSU
Vural, 2007'de, dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'i dolaştıklarını ancak destek alamadıklarını ifade etti. Vural, Başbakan'ın dokunulmazlığı kaldırmak yerine, dokunulmazlık zırhının güçlendirilmesini istediğini ileri sürdü. Vural, şunları söyledi: "Başbakan, bunu bir kriz olarak adlandırıp, bu krizden de kendisi için fırsat penceresi oluşturmuştur. TBMM, suç işleme yeri değildir. TBMM, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kurşun sıkanları destekleyenlerin oluşturduğu bir parlamento değildir. 'Terör örgütü propagandası yapan, 'terör örgütüdür demedikçe, DTP ile görüşmeyeceğim' diyen bir Başbakan'ın, bugün terör örgütü üyesi veya propagandası yapmaktan dolayı yargılanmanın önünü kesmek için adım atmasını da milletimizin takdirine sunuyorum. Başbakanın 'U' dönüşleri vardır. Bu adımlar, PKK terör örgütüne, Kandil'e af getirmek isteyen bir siyasal zihniyetin atmak istediği adımlardan ilki olarak da değerlendirilebilir



Kategori : POLİTİKA