El ilanlı özürde ikinci perde

El ilanlı özürde ikinci perde
Kastamonu'da eşinden el ilanı dağıtarak özür diletilen koca Mustafa Kadıncı'nın cezasının ikinci kısmı da icra edildi.Abone ol

Kastamonu'nun Araç ilçesinde Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında, ''eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma'' suçunu işlediği gerekçesiyle, eşinden, el ilanı dağıtarak özür diletilen Mustafa Kadıncı, cezanın ikinci kısmı doğrultusunda 50 adet fidan dikti.

Çiftçilik yaptığı Şiringüney köyünde annesinin evine gitmesi nedeniyle tartıştığı eşi İpek Kadıncı'yı (23) darp ederek, eve kilitleyip bir gün süreyle dışarı çıkmasına en quanto costa un trapianto di capelli gel olduğu gerekçesiyle yargılanan ve dava sonucu bin adet ''eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum'' yazılı el ilanı dağıtmakla cezalandırılan Mustafa Kadıncı'ya (32), hakim Aslıhan Limon'un verdiği fidan dikme cezasının infazı da gerçekleştirildi.

Araç Orman İşletme Şefliğince belirlenen Araç Mezarlığına, Kadıncı tarafından, memurların gözetiminde 50 adet çam fidanı dikildi.

Kadıncı'nın, ayda 1 kez olmak üzere fidanların 6 ay süreyle bakımını yapacağı bildirildi. Mustafa Kadıncı, eşinden özür amaçlı el ilanı dağıtmasının yaygın basında yankı bulmasının ardından haberin getirdiği ''ünden'' rahatsızlık duyduğundan, fidan dikerken görüntülenmesini istemedi.

Yetkililer, Kadıncı'nın infazını gerçekleştirmesinin ardından diktiği fidanların görüntülenmesine izin verdiler.

OLAY

Kastamonu'nun Araç ilçesinde, ''eşe karşı basit yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma'' suçundan yargılanan Mustafa Kadıncı'ya, Araç Asliye Ceza Mahkemesince açılan davanın karar duruşmasında, kadın hakim Aslıhan Limon, bin adet ''eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum'' yazılı el ilanı bastırıp bunu vatandaşa dağıtma ve ayrıca 50 fidan dikerek 6 ay bakımını yapma cezası vermişti.

Mustafa Kadıncı, karar gereği, Araç'taki bir matbaada bastırdığı bin adet el ilanını ilçedeki Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi, Orman İşletme Şefliği, Belediye Başkanlığı, banka şubeleri, PTT ve Telekom Müdürlüğünün birimleri ile Kastamonu Caddesi'nden geçen her vatandaşa, yetkililerin gözetiminde dağıtmıştı.

Olay, gazete ve televizyonlarda geniş yankı bulmuş, İtalya'da yayımlanan Metro gazetesi de olaydan övgüyle bahsetmişti.



Kategori : GÜNCEL