Davutoğlunu şoke eden protesto

Davutoğlunu şoke eden protesto
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de bir toplantıda konuşuyordu. Terör örgütü üyeleri salonda bir anda ayağa kalkıp pankart açtılar... Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de katıldığı toplantıda konuşurken, terör örgütü DHKP-C üyeleri salonda pankart açtı.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB genişleme komiseri Olli Rehn'le görüşmek için Brüksel'e gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, düşünce kuruluş Silis kumu u Avrupa Politika Merkezi'nin Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Sofitel Hotel'de ortaklaşa düzenlediği kahvaltılı toplantıda konuşma yaparken, eşiyle birlikte üzerinde "Güler Zere ölmesin" yazan pankartla salona giren terör örgütü DHKP-C üyesi Bahar Kimyongür slogan attı.

Belçika'da tutuksuz yargılanan teröristlerin eylemini soğukkanlılıkla karşılayan Bakan Davutoğlu, "Güler Zere'ler sizin değil bizim, ölmeyecekler" dedi.



BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM

Toplantının ardından basının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tür toplantılarda her zaman bu tür olaylar yaşanabilir. Ben onu doğal görüyorum. Ancak olay sırasında da söylediğim gibi Türkiye'de bizim için bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır. Hükümetimizin, devletimizin de politikası budur. Dolayısıyla biz Güler Zere olayına da diğer meselelere de hep aynı hassasiyet içinde yaklaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu tür sorunların yaşanmasını engelleyecek her türlü tedbiri almak yanında, biz vatandaşlarımızın her birine hele hele çocuklarımıza sahip çıkarız, sahip çıkacağımızı da göstereceğiz."

Bu arada Belçika polisinin, protestonun ardından kimliklerini kontrol ettiği, fakat gözaltına almadığı eylemciler hakkında sadece rapor tuttuğu gözlendi.



Kategori : GÜNCEL