CHP Gülü ne zaman ayakta karşılar?

  • Ana Sayfa
  • CHP Gülü ne zaman ayakta karşılar?
CHP Gülü ne zaman ayakta karşılar?
CHP'lilerin Meclis'te Cumhurbaşkanı Gül'ü ayakta karşılaması konuşuluyor. CHP'li Özyürek tepkileri değerlendirdi.Abone olCHP'li Mustafa Özyürek Gül, ne zaman AKP'nin değil tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı gibi davranırsa o zaman ayakta karşılayacaklarını söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, partisinin ''Anayasanın dokunulmazlıklara ilişkin maddesinin yeniden düzenlenmesinden yana olduğunu, ancak bu düzenlemenin fikir özgürlüğüne zarar vermeden tüm suçları kapsar nitelikte olması gerektiğini'' bildirdi.

Özyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTP'li bazı milletvekillerinin mahkemeye zorla getirilme kararının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorunun çözümüne ilişkin olarak A Promosyon Kalem nayasa değişikliği de yapılabileceğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

CHP'nin Anayasa'nın dokunulmazlıklara ilişkin maddesinin yeniden ele alınmasından yana olduğunu ifade eden Özyürek, ''Ancak bu sadece ifade krizini çözmek üzere yapılacak bir düzenleme olmamalıdır. Yolsuzlukları, ihaleye fesat karıştırmayı bunun gibi suçları da dokunulmazlık dışına çıkarmalıdır'' dedi.

''Yalnız ifade krizine yönelik bir düzenlemenin hukuka aykırı bir yaklaşım olacağını kabul edilemeyeceğini'' söyleyen Özyürek, fikir ve kürsü özgürlüğünü koruyan, ancak bunun dışında tüm suçları kapsayan bir düzenlemeye destek vereceklerini bildirdi.

DTP'li milletvekillerinin ''kendilerine yönelik çifte standart uygulandığı yönünde ifadelere olduğunu'' belirten Özyürek, ''Anayasa değişikliğinin gündeme gelmemesi halinde ise TBMM'de bekleyen tüm dosyalarının genel kurulda görüşülmesinden, dokunulmazlıkların kaldırılarak hakkında iddia bulunan herkesin yargıda hesabını vermesinden yana olduklarını'' söyledi.

Anayasa'nın ''yalnızca DTP'li milletvekillerinin ifade krizini çözecek şekilde düzenlenmesinin yanlış olduğunu ve dokunulmazlıkların bir anlamda sınırını genişleteceği'' görüşünü aktaran Özyürek, ''Biz Anayasa'nın dokunulmazlıkları düzenleyen maddesinin yeniden ele alınmasından yanayız. Ancak yolsuzluklar, ihaleye fesat karıştırma gibi suçların da dokunulmazlık dışına çıkarılmasından yanayız'' dedi.

CHP'LİLERİN AYAĞA KALKMAMASI

Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün yasama yılı açılış oturumu için TBMM Genel Kurulu'na gelişinde CHP'li milletvekillerinin ayağa kalkmaması konusunda da şunları söyledi:

''Biz cumhurbaşkanının uzlaşma ile seçilmesinden yana olduğumuzu daha önce ifade etmiştik. Fakat AKP uzlaşmadan değil, dayatmadan yana bir tavır izledi. Kaldı ki, Sayın Cumhurbaşkanı Gül'de tutumuyla milletin değil, AKP'nin cumhurbaşkanı gibi davrandı. Biz de o nedenle böyle bir tavır koyuyoruz. Bu zaten ilk değildi. Devlet işlerinin görüşülmesi dışındaki davet ve resepsiyonlara da katılmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Gül, ne zaman AKP'nin değil tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı gibi davranırsa, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir tutum içinde olursa biz de o zaman kendisini ayakta karşılarız.''



Kategori : POLİTİKA