İlk kez bir oyun Kürtçe sahnelendi

  • Ana Sayfa
  • İlk kez bir oyun Kürtçe sahnelendi
İlk kez bir oyun Kürtçe sahnelendi
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), sezonu açtı. İlk kez bir oyunun küçük bir bölümü Kürtçe sahnelendi.Abone ol

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), yeni sezonu Orhan Asena'nın yazdığı ''Ölümü Yaşamak'' adlı oyunla açtı. Devlet Tiyatroları'nda ilk kez bir oyunun küçük bir bölümü Kürtçe sahnelendi.

Oyunu izleyen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada, çok etkileyici ve hayatın içinden bir oy hair transplant in turkey un olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, "Oyun harikaydı. Orhan Asena'nın mükemmel bir eseri, bölgemizle ilgili bizim hayatımızı yazmışlar. Yönetmen Tamer Levent ve oyuncular mükemmeldi. Bastan aşağıya müthiş bir konsantrasyon vardı. Çok zor bir oyun. Çok duygu yükü bir oyun. Böyle bir oyunu bu kadar yoğun bir şekilde yaşayarak, seyirciye aktarabilmek gerçekten büyük bir sanat gösterisiydi." diye konuştu.

DDT Müdürü Orkun Gülşen ise Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün bu sezon 60. yılını kutladığını, tüm bölgelerde 60 yerli oyunun seyirciye ulaştırıldığını söyledi. Mart ayında bu 60 oyunu tamamlamak üzere Orhan Asena'nın ''Ölümü Yaşamak'' adlı oyuna karar verdiklerini ifade eden Gülşen, oyunun daha önce 1993 - 2002'de Diyarbakır Şehir Tiyatrosu'nda oynandığını hatırlattı.

Kan davasının anlatıldığı ve Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya'nın rol aldığı oyunun yönetmen yardımcılığını Orkun Gülşen, Şamil Kafkas ve Yurdaer Okur yaptı. Dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Sevgi Türkay'a ait oyun, perşembe, cuma ve cumartesi günleri sahnelenecek.



Kategori : GÜNCEL