Bu maraton başka maraton

Bu maraton başka maraton
Atletizmde en uzun koşu anlamına gelen maraton bir daha yürüme şansı olmayan felçlilerin seslerini duyurma umudu oldu.Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

Omurilik felçlileri yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve hayatlarını kolaylaştıracak cihazların alımı için maraton koşacak. Koşuya katılacak isimlerden biri de "Ya insanca hair transplant turkey cost ölüm, ya da onurlu bir yaşam" diyerek ötenazi isteyen omurilik felçlisi Tuğrul Cankurt.

Atletizmde en uzun koşu olan maraton bir daha yürüme şansı bulunmayan felçlilerin seslerini duyurma umudu oldu. Omurilik felçlilerine destek vermek için İstanbul'da maraton koşusu yapılacak. Koşuya katılacak isimlerden biri de 5 yıldır yatağa bağımlı hale yaşayan ve "Bu şekilde yaşamak istemiyorum" diyerek ötenazi isteyen öğretmen emeklisi Tuğrul Cankurt.

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle 5 yıldır Omurilik Felçlisi olarak yatağa bağımlı yaşayan Cankurt, 18 Ekim'de Adım Adım Oluşumu ( www.adimadim.org ) ve Omurulik Felçlileri Derneği'nden arkadaşlarla birlikte tekerlekli sandalyesiyle Avrasya Maratonu'na katılacak.

Cankurt bu maratona katılma gerekçesi olarak, "Amacım engellilere engel olan her şeye dikkat çekmek ayrıca omurlik felçli arkadaşlarıma akülü sandalye alınması için TOFD hesabına direk bagista bulunulmasını saglayarak kaynak yaratmak" dedi.

Avrasya Maratonu’nda Cankurt'u desteklemek isteyenler TOFD ye bagış yapabilir.



Kategori : GÜNCEL