Korucular Bakan Atalaydan ne istedi?

  • Ana Sayfa
  • Korucular Bakan Atalaydan ne istedi?
Korucular Bakan Atalaydan ne istedi?
Korucular İçişleri Bakanı Atalay’a bir dosya sundu. 80 bin korucu adına verilen dosyada ne var?Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

Mardin’in Bilge köyünde 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından koruculuk sistemi tartışma konusu oldu, ancak korucular hükümetten işgü promosyon çakmak vencesi ve sigorta istiyor.

TBMM'nin açılış resepsiyonunda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanına Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen ve Bingöl Korucular Derneği Başkanı Maruf Varol gitti. Ellerindeki dosyayı Bakan Atalay'a veren dernek başkanları "Korucular için sigorta istiyoruz" dedi. Bakan Atalay da dosyayı alarak değerlendireceğini söyledi.

TEMİZLİKÇİNİN SİGORTASI VAR
İNTERNETHABER'e konuşan dernek başkanları 80 bin korucunun hayatlarını ortaya koyarak PKK'ya karşı savaş veren korucuların sigortasız olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Korucular sigortasız çalışıyor. 80 bin kişi silahlı ama sigortasız. Bir temizlik işçisi bile sigortasız çalışmaz. Devlete hizmet eden ve ölümle burun buruna olan korucuların sigortalarının olmamasına anlam veremiyoruz. İçişleri Bakanından bu konuya eğilmesini, korucuların sigortalı hale gelmesi için yardım istiyoruz."



Kategori : GÜNCEL