YÖK zengin işadamı avına çıkıyor

  • Ana Sayfa
  • YÖK zengin işadamı avına çıkıyor
YÖK zengin işadamı avına çıkıyor
Yeni üniversitelerin ihtiyaçlarını karşılamak için YÖK zengin avına çıkıyor. İşadamlarına ulaşmada Cumhurbaşkanı ve Başbakan da aracılık edecek.Abone ol
Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayırseverlerin desteğini almak için başlattığı ve çok olumlu sonuçlar aldığı Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası YÖK’e örnek oldu. YÖK yeni kurulan üniversitelerin ihtiyaçlarını gidermek için zengin işadamı avına çıkıyor.


İŞDAMLARINA GİDİLECEK
Hükümetin aldığı kararla her ile bir üniversite kuruldu, ancak b seo u üniversitelerin başta alt yapı olmak üzere pek çok ihtiyacı henüz giderilemedi. Mevcut bütçe olanakları ile de ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi çok mümkün görünmüyor. İNTERNETHABER’in sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, gelecek yıl yeni kurulan üniversitelerin bütçelerinde bir artışa gidileceğini, ancak bu çok yeterli olmayacağı için sorunların çözümünde üniversitelerin kurulduğu illerdeki işadamlarının desteğini almaya çalışacaklarını söyledi.

"ÜNİVERSİTENE SAHİP ÇIK KAMPANYASI"
İşadamlarının kentlerinde kurulan üniversitelerinin gelişmesine katkı sağlaması için, “Üniversitene Sahip Çık Kampanyası” başlatacaklarını açıklayan Özcan şunları söyledi:
“Yeni üniversitelerimizde olumlu gelişmeler var. Bütçe imkanları çerçevesinde destekler artacak. Ancak tekeri daha hızlı döndürmemiz gerek. Bu nedenle bekleyemeyiz. İşadamlarının kentlerine sahip çıkması için üniversitelere destelerini sağlamak istiyoruz. Bu konuda Başbakan ve Cumhurbaşkanı da desteğe hazır. Bir üniversite kendi ilindeki bir işadamından destek istediğinde Başbakan, hatta Cumhurbaşkanı’nın da desteğini alarak bu işadamına gideceğiz. Bir anlamda aracı olacağız. Bize gelen üniversitelerin taleplerini Başbakan ve Cumhurbaşkanına ileteceğiz ve bu şekilde işadamlarının destek vermesine yardımcı olacağız.”

BİLECİK, KARABÜK ÖRNEĞİ
YÖK Başkanı Özcan bu konuda bir örnek bulunup bulunmadığıyla ilgili soruya ise, “Bilecik İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni bir işadamı yapıyor. Konya, Kayseri ve Iğdır’daki üniversitelerimize de benzer destekler var. Karabük Üniversitesi de Cumhurbaşkanından söz almak üzere” yanıtı verdi.



Kategori : GÜNCEL