IMF güldü geçti Erdoğan sinirlendi

  • Ana Sayfa
  • IMF güldü geçti Erdoğan sinirlendi
IMF güldü geçti Erdoğan sinirlendi
Ayakkabı protestosu, IMF Başkanını gülümsetti hatta o gençten şikayetçi bile olmadı. Erdoğan ise bakın neler söyledi;Abone ol

IMF toplantısındaki ayakkabılı protesto ile ilgili konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan "Türk misafirperverliğine yakışmamıştır" dedi.

IMF Başkanı'na atılan ayakkabı hükümetin de tepkisini çekti.

IMF Başkanı olayı gülümseyerek karşılayıp şikayetçi bile olmadı ama Başbakan Erdoğan "Tü baskılı çakmak rk misafirperverliğine yakışmıyor" dedi.
Erdoğan, "Protesto demeyin. Ben bunu protesto olarak kabul etmiyorum, bu bir saldırıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Protesto başka bir şey. Bakın biz şu anda çalışmalarımızı yaparken, orada protesto yapabilecekleri alanlar hazırladık. O bölgenin dışında 13 tane alan hazırladık, gelsin orada istediği gibi protestosunu yapsın, pankartını açsın, elinde kartonlarla ne yapacaksa yapsın. Ama kalkıp da Irak'a, orada olanlara özenerek, kalkıp oradan ayakkabı fırlatmayı ben Türkiye'nin misafirperverliğine bir saygısızlık olarak görüyorum. Böyle bir şeyi de kabullenmiyorum. Bu, bir demokratik tavır değildir" ifadesini kullandı.

Erdoğan eylemin kurumsal olduğunun altını çizdi, "IMF ile ilişkileri zedeler mi?" sorusunu ise "alakası yok" şeklinde cevapladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün dünyanın heryerinde benzer olaylar yaşandığına dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise "sınırı aşan bir durum ama Türkiye açık, demokratik bir toplum. Böyle olaylar olabilir" dedi.

Selçuk Özbek salona gazeteci kimliğiyle girmişti ama yine de güvenliğin sağlanması konusunda soru işaretleri doğdu.

Bakan Atalay toplantıların devamında güvenlik konusunda garanti verdi.



Kategori : EKONOMİ