DTPye Baykalın bakanı aday

DTPye Baykalın bakanı aday
DTP, 4 Ekim’de olağanüstü kongreye hazırlanıyor. Parti Meclisine, Deniz Baykal’ın bakan yaptığı, Adnan Ekmen de aday oldu Abone ol

Mahkemeden gelen ifade baskısı ile gerilen DTP, 4 Ekim’de “Eşit ve özgür birlik için, demokratik çözüm” parolasıyla olağanüstü kongre yapacak.

Gazeteport'un haberine göre, kongrede seçilecek yeni Parti Meclisine, Tansu Çiller-Deniz Baykal arasından kurulan 52. Hükümette Devlet bakanı olan Adnan Ekmen de aday oldu. DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra CHP Hakkari eski milletvekilli Esat Canan ve hair transplant in turkey Mazlum-Der eski Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in de PM’de yer alabilecekleri belirtiliyor.

Devlet eski Bakanı Ekmen, Van Gercüş’ün tanınmış aileleri arasından yer alıyor. Geçen yıl kızı Berfin Ekmen ile amcasının oğlu avukat Rıfat Mahmut Ekmen görkemli bir düğünle dünya evine girdi. 4 ton et ve 2 ton pirincin kullanılarak yapıldığı düğün yemeğinde Almanya’dan özel Kemençe ekibi getirildi. Kilolarca altın takının takıldığı düğünde, 5 kazan pilav ve salata tüketildi. Batman AKP Milletvekili Emin Ekmen’in de katıldığı düğünde havada dolarlar uçuşmuştu.

PM YARIŞI

DTP Kongre Hazırlık Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda Ahmet Türk’ün Genel Başkanlığı ve Emine Ayna’nın Genel Başkan Yardımcılığı ile devam edilmesi yönünde eğilim artarken 80 kişilik PM için yarış yaşanıyor. DTP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) geçen haftalarda çeşitli operasyonlarda tutuklanan 15 DTP’linin yönetime aday gösterilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulundu. Kadın kotası da uygulayacak olan DTP’nin yeni yönetim listesinde en az 32 kadına yer vermesi bekleniyor.

YURTDIŞINDAN DAVETLER

DTP, kongre öncesi 3 Ekim’de delegeleriyle son kez bir araya gelerek, PM aday listesine son şeklini verecek. Kongre Hazırlık Komisyonu, seçimlerin blok liste ile yapılması yönünde öneride bulunulurken, Genel merkez ise çarşaf istedi.

Kongreye değişik ülkelerden siyasetçiler de davet edildi. Davet edilen ve kongreye katılacaklar arasında Bulgar Sosyalist Partisi, Yunanistan’dan PASOK, İsveç’ten Sol Parti ve Sosyal Demokrat Parti, Kuzey Kıbrıs’tan Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Norveç’ten İşçi Partisi temsilcileri bulunuyor.



Kategori : POLİTİKA