Anket bitti, tartışma bitmedi

Anket bitti, tartışma bitmedi
Bahçeli 7'inci caddenin araç trafiğine kapatılması anketi sonuçlandı, ama tartışmalar artarak sürüyor...Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler 7’inci Cadde’nin araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili anketi hafta sonunda sonuçlandı, ama tartışmalar bitmedi. Çankaya Belediyesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası yapılan anketi sert dille eleştirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in hedefinde ise Çankaya Belediyesi vardı.

ÇANKAYA SONUCU KABUL ETMEDİ
Bahçelievler 7'inci Cadde' best hair transplant in turkey nin araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili anketin sonucunda "Kapatılmasın" eğilimi ortaya çıktı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bahçelievler 7. Cadde ile ilgili yapılan anketin sonucunda ''bölge halkının eğiliminin tespit edildiğini iddia etmenin yanıltıcı olacağını'' ileri sürdü. Tanık, Büyükşehir Belediyesinin yaya bölgesi uygulamasını projelendirerek bölge esnafının kaygılarını giderecek çözümlerle birlikte konuyu değerlendirmesini önerdi.

ANKETE CHP SABOTAJI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında ankete katılımın düşük olmasında Çankaya Belediyesinin "Oylamaya katılmayın" çağırsının etkisi olduğunu ileri sürdü. Gökçek bu çabaya karşın ankete yüzde 75 oranında katılım olduğunu söyledi.

KASABA YÖNETİMİ
Şehir Pllancıları da oylama şekli ve sonucunu tepkili. Bahçelievler 7.Cadde'de yapılan uygulamayı ''gelişigüzel'' olarak nitelendiren TMMOB Şehir PLancıları Odası Başkanı Tarık Şengül, ''Bu uygulama bir kez daha göstermiştir ki, 4 milyonluk Başkent bir kasaba yönetimi anlayışı ile yönetilmektedir'' dedi. Gökçek'in uzmanlara danışmadan ulaşım kararlarını kendisinin aldığını ileri süren Şengül gelişigüzel hazırlanmış sorularla buna karar verilemeyeceğini, uzman bir grubun hazırlanmış proje örnekleriyle bu konuyu halka götürmesinin daha anlamlı olacağını söyledi.

Söz konusu anketin sadece o bölgede yaşayanlarla sınırlandırılmasının da doğru olmadığını belirten Şengül, oysa Bahçelievler'in Ankara'nın ikincil merkezlerinden biri olarak tüm kent tarafından kullanıldığını kaydetti.



Kategori : GÜNCEL