Başkanın makam koltuğu haczedildi

  • Ana Sayfa
  • Başkanın makam koltuğu haczedildi
Başkanın makam koltuğu haczedildi
Belediye başkanı kendinden önce yapılan yolsuzluklarla ilgili müfettiş istedi ama o gelene kadar haciz başladı. Abone ol

Yozgat'ta esnafa olan 124 bin lira borcu nedeniyle başlatılan icra takibi sonucu, makam koltuğu ve masasına el konulan Çandır ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, kendisinden önce görev yapan belediye başkanları döneminde yapılan bazı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunduklarını açıkladı.

Eroğlu, düğün salonunda gerçekleştirdiği halka açık quanto costa un trapianto di capelli bilgilendirme toplantısında, makam koltuğu, masası ve belediye kasasındaki paraya icra yoluyla el konulması olayını anlatıp, usulsüz harcama konularında bilgiler verdi.

29 Mart seçimleri sonrasında göreve geldiklerinde 286 bin lira tutarındaki kilitli parke alımıyla ilgili icra takibiyle karşılaştıklarını vurgulayan Eroğlu, bu borcu yapılandırdıklarını, ardından yol yapımında çalışan işçilerin 48 bin liralık alacakları için devreye girdiklerini, bu borcu da 20 ayda ödemek suretiyle anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Çandır Belediye Başkanı Eroğlu, daha sonra şöyle konuştu:

''Bu borçların ardından da kömürle ilgili icra yazısı geldi. Bu kadar borcumuzun bulunmadığını düşünerek, kısmi itirazda bulunduk. Ancak, alacaklı avukatı itirazımızı öğrenip, hemen kati haciz kararı alarak belediyenin çelik kasasıyla birlikte makam koltuğuna ve masasına el konuldu. Bu olayın kamuoyu tarafından duyulması üzerine 4 ay önce İçişleri Bakanlığı'ndan talep etmiş olduğum müfettişin gelme süresi öne alındı.''

Eroğlu, Çandır Belediyesi'nin yapılandırılan elektrik borcuyla birlikte 6 milyon 500 bin lira borcunun bulunduğunu, ekmek fırını, iş yerleri, düğün salonu, arsa satışı gibi bir çok konuda usulsüzlük ve yolsuzlukların olduğunu ileri sürdü. Eroğlu, ''Yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili 10'a yakın dosya var, açıklanması mahsurlu, onları müfettiş ve savcıya vereceğiz. Yaklaşık 716 bin lira icralık borcumuz var, şu anki gelirle 18 ayda öderiz'' diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra kendisinin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler aktardı



Kategori : GÜNCEL