Dallasta gökdeleni bombalayacaklardı

  • Ana Sayfa
  • Dallasta gökdeleni bombalayacaklardı
Dallasta gökdeleni bombalayacaklardı
Amerika'da son günlerde tutuklamalar artıyor. Yeni 11 Eylül hazırlıkları ihbarını alan güvenlik güçleri operasyon yaptı.Abone ol

11 Eylül saldırılarından bu yana alarm durumunda olan ABD'de, terörle mücadele gerekçesiyle yapılan tutuklamaların son günlerde arttığı gözleniyor.

FBI yetkilileri, New York sakinlerinden Betim Kaziu'nun, Irak ve Afganistan'da bulunan ABD askerlerine karşı savaşan Müslüman militanlarla bağlantılı olduğu suçlamasıyla tutuklandığını bildirdiler.

ABD'nin terör listesinde yer alan Al Şabbab grubuna katılmakla suçlanan Kaziu'nun Pakistan'da eğitim aldığı, Afganistan, Irak ve Balkanlar'da ABD askerleriyle savaşmayı amaçladığı savunuldu.

Kaziu'nun duruşması, Brooklyn Bölge Mahkemesi nde görülüyor eko firarda .

DALLAS'TA GÖKDELENİ BOMBALAMA HAZIRLIĞI

FBI, Ürdünlü Hüsam Mahir Hüseyin Smadi'yi de Dallas merkezinde bir gökdeleni bombalama hazırlığı içinde olduğunu iddiasıyla tutukladı.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir süredir FBI tarafından izlenmekte olan 19 yaşındaki Smadi'nin, federal bir suç olan kitlesel yıkım silahı kullanma girişimiyle suçlandığı bildirildi.

Açıklamada, Smadi'nin, 60 katlık cam binanın yakınına bomba yüklü aracını park etmesinden sonra tutuklandığı da kaydedildi.

KUZEY CAROLINA'DA DENİZ ÜSSÜNE SALDIRI PLANI

Kuzey Carolina eyaletindeki de 2 kişi, Virginia'nın Quantico kenti yakınındaki askeri deniz üssüne saldırı hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Tutuklanan Patrick Boyd ve Hysen Şerifi'nin üzerinden askeri üs ve bu üsse yapılacak saldırı planlarının çıktığını belirten yetkililer, kunuyla ilgili olarak Boyd ve Şerifi'nin aralarında olduğu 7 kişinin yakalandığını bildirdiler.

Geçen ay çıkarıldıkları mahkemenin ilk duruşmasında 7 sanığın yöneltilen suçlamaları reddettiği ifade edilen açıklamada, Pakistan ve Afganistan'da eğitim alan Boyd'un ABD vatandaşı, Şerifi'nin ise Kosova doğumlu olduğu ve ABD'de oturma iznine sahip olduğu kaydedildi.

ILLINOIS'DE HÜKÜMET BİNASINI UÇURMA PLANI

Illinois eyaletinde de eyalet başkentindeki bir hükümet binasını havaya uçurma hazırlığında olduğu ileri sürülen ABD vatandaşı Michael Finton yakalandı.

Ulusal güvenlik konularıyla ilgili bölge savcı yardımcısı David Kris, Talib İslam olarak da tanınan 29 yaşındaki Finton'ın, federal yetkililer ve hükümet çalışanlarını kitle imha silahı kullanarak öldürme suçuyla yargılanacağını, savcılığın sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istediğini söyledi.

Yetkililer, Finton'ın, Springfield'de bir hükümet binasının yakınına park ettiği aracı uzaktan telefonla patlatmaya çalıştığı sırada yakalandığını kaydettiler.

New York'ta geçen hafta da 24 yaşındaki Afgan göçmeni Necibullah Zazi, Zazi'nin babası 53 yaşındaki Muhammed ve 37 yaşındaki Ahmed Vais Afzali yakalanmıştı.

Zazi ve diğer zanlıların, New York'taki yolcu trenlerinde ev yapımı bombaları infilak ettirmeyi planladıklarını öne sürülüyor.



Kategori : DÜNYA