Arınç açık oturuma karşı çıktı

  • Ana Sayfa
  • Arınç açık oturuma karşı çıktı
Arınç açık oturuma karşı çıktı
Devlet Bakanı Arınç, "Demokratik Açılım" konusundaki oturum tartışmalarına katıldı. Arınç, açık oturum istemiyor!Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Suudi Arabistan ziyaretinde eşlik eden Arınç, Medine'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, "İçtüzük (Meclis'te) kapalı oturum yapmaya izin veriyor ve bugüne kadar da onlarca kapalı oturum yapıldı. Kapalı oturumun özelliği gereği 10 yıl süreyle tutanaklar açıklanmıyor ve dışarıda konuşulması mümkün olmuyor" dedi.

"Düşünün ki çok önemli olan terör konusunda, açılım konusunda, teröre destek veren bütün unsurlar konusunda her şeyin konuşulabileceği bir oturum yapacağız. Bu oturu seo mda bazı ülkelerin ismi zikredilebilir, bazı kişi ve kurumların isminden bahsedilebilir" diyen Arınç, "Eğer bir açık oturumda bunlardan bahsetmek mümkün olursa, bu, ilişkilerimizi zedeleyecek noktaya gelebilir. Kapalı oturumda daha rahat, daha serbest, her şeyi doğru ve açıkça konuşma imkanımız olacaktı. Maalesef iki muhalefet partisi bunu istismar ederek kapalı oturumu 'milletten bazı düşüncelerin kaçırılması' olarak yorumladı" diye konuştu.

Arınç, "Şimdi görüyoruz ki açık oturum yapmak durumunda kalacağız. Biz düşüncelerimizi açıklamaktan korkmuyoruz. Ancak bunun Türkiye'ye faydalı olmayacağı fikrimiz var. Şimdi onlar açık oturum istiyorlarsa mutlaka yapılacaktır ama bazı konular işin özelliğine göre ya ima yoluyla ya da 'Bay X' diye anlatılmak zorunda kalacak. Bunun da sorumlusu 'kapalı oturumun hükümetin milletten kaçması' anlamına geldiğini söyleyenlerdir" ifadesini kullandı.

Başbuğ'un Mardin ziyareti

Arınç, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Ramazan Bayramı'nda Mardin ziyareti sırasında yaptığı "demokratik açılım süreciyle ilgili değerlendirmelerinin eleştirilmesini nasıl karşıladığını" sorması üzerine, "Sayın Genelkurmay Başkanı düşüncelerini gayet açık ifade etmiş. Onun düşüncelerini yorumlamak bize düşmez" dedi.

Bazı siyasilerin Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin yaklaşımlarını değerlendirmenin de görevi olmadığını belirten Arınç, "Sayın Genelkurmay Başkanı'nın Mardin'de sınır karakoluna gitmesi, halkla bayramlaşması, Türkçe bilmeyen bir Kürt annenin evine misafir olması ve düşüncelerine saygı göstermesi takdir edilecek bir davranış. Bunun başka yönlere çekilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Kral'ın Gül ile oturması

Suudi Arabistan'a Kral Abdullah Bilim ve Teknik Üniversitesi'nin açılışı için geldiklerini hatırlatan Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın törende Kral Abdullah ile oturması Türkiye'ye gösterilen hüsnükabulün bir örneğidir" dedi.



Kategori : POLİTİKA