Ahmedinecad yine ateş püskürdü

  • Ana Sayfa
  • Ahmedinecad yine ateş püskürdü
Ahmedinecad yine ateş püskürdü
Ahmedinecad 'ın hedefinde İsrail ve Avrupa vardı... İran Cumhurbaşkanı 'Siyonizm dünya için bir tehdit' dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "İsrail'in, yalnızca Ortadoğu için değil tüm dünya için tehdit olduğunu" söyledi.

Mahmud Ahmedinecad, "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Siyonist İsrail'in yalan ve asılsız iddialar üzerine kurulduğunu" belirterek, seo "Bin yıl geçse de bölge halkı, siyonist rejimi resmi olarak tanımayacak" dedi.

"Katil Siyonistler'in başları yargılanmalı" diyen Ahmedinecad, Afganistan ve Irak'ın işgallerinin de Siyonistler'in tahrikleri sonucu olduğuna inandıklarını bildirdi.

Ahmedinecad, "soykırım iddialarını" da sorgulayarak, "Farzedelim soykırım oldu, asıl sorulması gereken soru şu, bu soykırım nerede oldu. Avrupa'dan başka bir yerde mi oldu?" diye sordu.

"İsrail'in 60 yıllık tarihinin terör, işgal, katliam, savaşla özdeşleştiğini" vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, bu süre içinde binlerce kişinin öldürüldüğünü, yaralandığını, mülteci konumuna düşürüldüğünü ve ailelerin parçalandığını kaydetti.

Ahmedinecad, "Avrupalılar, sömürgeci hedeflerine ulaşmak, bölge ve dünyaya musallat olmak için Siyonistler'in katliamlarını himaye ediyor" diye konuştu.

İsrail'in kurduruluş felsefesinin ortadan kalktığını belirten Ahmedinecad, "İsrail rejiminin kesin olarak yok olacağına tanık olacağız" dedi. "Siyonist rejimle mücadele ulusal, devrimci ve dini bir vazifedir" diyen Ahmedinecad, "Bu rejim, yalnızca Ortadoğu için değil tüm dünya için tehdittir" diye konuştu.



Kategori : DÜNYA