Garipoğlu ailesi pazarlık mı yaptı?

  • Ana Sayfa
  • Garipoğlu ailesi pazarlık mı yaptı?
Garipoğlu ailesi pazarlık mı yaptı?
Cem'in yakalanmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Pazarlık iddialarına Güler cevap verdi. Asıl soru ise kimin yardım ettiği?Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca polis takibinden kaçmasının, yardım aldığının göstergesi olduğunu söyledi. Katil zanlısına yardım etmenin suç olduğunu vurgulayan Güler, yardım yapanların TCK'ınn 282 ve 283. maddelerine göre ceza alacağını aktardı.

İstanbul Valisi Muammer Güler restorasyonu tamamlanan Ayasofya Müzesi padişah türbelerinin aç Silis kumu ılış töreninin ardından basın mensuplarının Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sorularını cevapladı.

Cinayetin firari şüphelisinin yakalanıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Vali Güler, bundan sonraki aşamaların adli konular olduğunu vurguladı. Cem Garipoğlu'nun dışarıda bulunduğu sürede nerede, nasıl saklandığı ve yurt dışına çıkıp çıkmadığı konusunda spekülasyonlar yapıldığına dikkat çeken Güler, "Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı. Basına yanısıyan kısmından anlıyoruz. Bir yere götürüldüğünü ve nasıl barındırıldığı ile ilgili araştırma yapılacak. Yakalanmamasına yardımcı olanlarla ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 282 ve 283. maddelerine göre gereken yapılacaktır. Ancak bu kadar, 197 gün boyunca polisin takibine takılmamış olması, yakalanamaması, bir yerde gizlenmiş olması kendisine önemli bir yardımın yapıldığını göstermektedir ve bu bir suç teşkil eder bunu kim yapmıştır. Bunlarla ilgili çalışmayı sürdürüyoruz. " şeklinde konuştu.
Garipoğlu'nun teknolojik olarak takibinin yapılamayacağı bir ortamda saklandığına dikkat çeken Vali Güler, "Tabi bu psikolojik olarak da kolay değil. Böyle bir olayı saklamak da kolay değil. Hem saklanan açısından hem de saklayan açısından kolay değli. Mutlaka polisin takiben düşeceği kaçınılmazda. Ama hukuki sorumluluğun kendilerine hatırlatılmış olması ve kamuoyunda yaratılan bir baskı ile de teslim edilmesini sağlamıştır." diye konuştu.

Cem Garipoğlu'nun teslim olması süreciyle de ilgili açıkalamada bulunan Vali Güler, Garipoğlu'nun kendi isteğiyle teslim olmadığını, teslim olmaya zorlandığını belirtti. Güler, herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığını vurguladı.



Kategori : GÜNCEL