Kırgızistanda Kıdırovun zor hali

  • Ana Sayfa
  • Kırgızistanda Kıdırovun zor hali
Kırgızistanda Kıdırovun zor hali
Kırgızistan'da Sosyal Demokrat Parti (SDP) milletvekili Kubanıçbek Kadırov'un dokunulmazlığını kaldırdı. Abone ol

Kırgızistan parlamentosu, devlet başkanlığı seçiminde toplumsal düzeni bozduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılabilmesi için Sosyal Demokrat Parti (SDP) milletvekili Kubanıçbek Kadırov'un dokunulmazlığını kaldırdı.

Parlamentoda yapılan oylamada, SD turkey hair transplant cost P milletvekili Kadırov'un dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi.

Oylamada, milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için iktidar partisinin oyları yeterli oldu.

Milletvekili İnceleme Komisyonu başkanının katılmadığı oylamada, SDP milletvekili Roza Otunbayeva, oylamanın bu kadar kısa sürede yapılmasına tepki gösterdi.

Milletvekili İnceleme Komisyonu, milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırması için onay vermişti.

Başsavcılık, Kadırov'un 23 Temmuzda Issık Göl Eyaleti'ne bağlı Balıkçı kentinde toplumsal düzeni bozduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılabilmesi için milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını parlamentodan talep etmişti.

Muhalefet, seçim gününde sandıklardaki ihlalleri yetkililere bildiren bazı yandaşların polis tarafından dövüldüğünü öne sürerken, polis, bir grubun oy verme işlemlerini engellemek için sandıkların bulunduğu mekanı işgal ettiğini savunuyor.

Seçim gününde polis ve seçmenler arasında çıkan arbedede 19 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, söz konusu kişileri kışkırttığını öne sürdüğü Kadırov'a ise dokunamamıştı.



Kategori : DÜNYA