Polis sınavı karakolluk oldu

Polis sınavı karakolluk oldu
ÖSYM soruları hazırladı, Polis sınavı yapıldı. Ama sorular önceden İnternet'e düşmüştü. ÖSYM suskun kalırken, polis soruşturma yapıyor. Abone ol



İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA - Polis Meslek Yüksek Okullarının öğrenci sınavı pazar günü yapıldı. Sınav öncesi İnternet'e soruların düştüğü öne sürüldü.  İddiaya göre; bu sorular çalınmış ve bir özel dershane tarafından 'özü korunarak' küçük değişikliklerle seçilmiş bazı öğrencilere dağıtılmıştı.

UYARDIK
İnternethaber'e de bu iddiaya konu olan sorular deneme sınavı adı altında ulaştı. Sorumlu habercilik gereği soruları yayınlamadan; ÖSYM ve polis yetkililerin Cricket çakmak i uyaran bir haber yayınladık. Ancak ÖSYM çalınmanın mümkün olamayacağını belirtti. Bugün ise soruşturma yapılıyor.

SORULARI ÖSYM DE GÖRDÜ
İNTERNETHABER'in yayınından sonra ÖSYM yetkililerine "soruların çalınıp çalınmadığını" sorduk. Ancak yetkili hiç bir ağız sorumuza yanıt vermedi. Bize ulaşan soruları görmek istediler. Çalındığı iddia edilen soruları kamu yararını gözeterek, daha sınav sürerken, ÖSYM yetkililerine ulaştırdık.

YALANLAMA YAPAMADILAR
Ancak; ÖSYM yetkilileri soruların çalındığı ya da çalınmadığı konusunda resmi bir açıklama yapmaktan sürekli olarak kaçındı.

PANİK VE SORUŞTURMA
Ve ardından ÖSYM'de panik başladığı ve soruların karşılaştırılması sonucunda hemen soruşturma açıldığı öne sürüldü...

VE SORUŞTURMA
Pazartesi günü ÖSYM'nin hemen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı Bilişim Suçları Birimine olayı aktararak, resmi bir yazıyla soruşturma isteğinde bulundu.

Bunun üzerine polis, polis sınavını soruşturmaya başladı. İlk olarak soruların basıldığı matbaa ve soru hazırlama biriminde araştırma yapan polis, İNTERNETHABER'de olayı araştıran muhabir arkadaşlarımızdan da bilgi istedi.

POLİS KAYNAĞI ARIYOR
Polis, mailin kaynağını araştırıyor... Mailin hangi kaynaktan, deneme sınavının hangi dersahane tarafından üretildiği ve yayıldığı, İnternete sınavdan ne kadar süre önce konulduğu, mail zinciri ile soruların kimlere ulaştırıldığı gibi konuları araştırıyor. Öte yandan soruların karşılaştırması da hem ÖSYM hem polis tarafından yapılıyor. Soruların çalındığı ve yayıldığı sonucuna varılması halinde soruşturma derinleştirilecek.

İPTAL GELEBİLİR
ÖSYM yetkilileri resmi bir açıklama yapmasa da; ÖSYM içindeki kaynaklarımız, sınavının iptalinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

ÖNEMLİ UYARI: HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ. AKSİ HALDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR...



Kategori : GÜNCEL