Üzmez Erbakan affı mı alacak?

Üzmez Erbakan affı mı alacak?
İfadeler değiştirilerek olmadı, Adli Tıp ile yırtamadı. Hüküm giydi. Erbakan affı kapsamında olduğu gündeme geldi. Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA- İddialar gündeme geldiği günden bu yana soruşturmanın her aşamasında yakayı kurtarmak için her türlü aracı kullanan Hüseyin Üzmez hakkında, hüküm giydikten sonra da 'Erbakan Affı ile kurtulacak' iddiası gündeme geldi. Başta medyayı kullanarak, kendini masum göstermeye çalışan b hair transplant in turkey u olmayınca, aile ile irtibata geçip ifade değiştirmeye çalışan, ardından Adli Tıp raporuna sığınan HüseyinÜzmez 13 yıl hüküm giydi. Ancak dün Ankara kulislerinde Üzmez'in kurtulması için Erbakan affının devreye gireceği gündeme geldi.

Ancak, Yaşlıların aldıkları cezayı evde çekmesine olanak veren ve kamuoyunda Erbakan yasası olarak bilenen düzenleme 13 yıl cezası kesinleşen Hüseyin Üzmez’i etkilemeyecek. Üzmez için son bir kapı kaldı. O da Cumhurbaşkanı Gül'ün af yetkisine sığınmak.Ancak o yol da oldukça zorlu bir yol.

ANKARA'DAKİ TARTIŞMA
14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizden yargılanan Üzmez’in ceza almasının ardından Ankara kulislerinde “Erbakan düzenlemesinden yararlanır, cezasını evde çeker” konuşmalarına neden oldu. Hatta bunun için başvuru yapacağı konuşuldu. Ancak Üzmez’in bu yasadan yararlanma koşulu bulunmuyor.

YASA NE DİYOR?
2006 yılında yürürlüğe giren yasaya göre yaşı ne olursa olsun bir hükümlünün bu yasadan yararlanması için en fazla 3 yıl ceza alması gerekiyor. Üzmez ise 13 yıl ceza ile bu başvuruda bulunamaz.

Üzmez için tek bir yol kalıyor. O da sağlık gerekçesi. Bunun için de adli tıp raporu, adalet bakanlığı onayı ve Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor. Ancak böyle bir sürecin işlemesi şu an mümkün görünmüyor. Bu durumda Üzmez cezasını dört duvar arasında geçirecek.



Kategori : GÜNCEL