Selin bilançosu henüz belli değil

  • Ana Sayfa
  • Selin bilançosu henüz belli değil
Selin bilançosu henüz belli değil
Sel aileleri, ocakları yıktı geçti... Şimdi bu yıkımın bilançosu hazırlanmaya çalışılıyor. Bakan Ergün hasar tespit raporlarını bekliyor.Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, selden doğan zararın rakamsal boyutuyla ilgili olarak da tüm çalışmalar bitmeden net bir rakam telaffuz etmenin yanlış olacağını söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Bakan Ergün'ü ziyaret ederek, kentte meydana gelen selden doğan zarara ilişkin bir rapor sundu.

"BU İBRETLİK BİR OLAY"

Burada yaptığı konuşmada, felaketi, ''Akıl alır gibi değil. Nası ersağ üyelik başvurusu l böyle bir felaket oldu ve 30'a yakın insanımızı kaybediyoruz. Bu ibretlik bir olay. Olayın şokunu atlatamadık. İnsanlar bu oldu mu gerçekten diye düşünüyor'' şeklinde değerlendiren Ergün, ortaya çıkan tablonun sadece İstanbul için değil tüm bölgeler için ''birçok şeyin yeniden düşünülmesi gerektiğini'' gösterdiğini söyledi.

BAKANLAR KURULUNUN GÜNDEMİNDE

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında selden doğan zararın ele alınacağını ifade eden Ergün, şöyle devam etti:

''Vergi ertelemesinden kredi ertelemesine, yeni kredi imkanlarından, kayıpların imkanlar ölçüsünde karşılanmasına kadar bütün başlıkları birden değerlendirmek ve bu başlıklardan hangisini hızlı şekilde harekete geçirebilirize bakmamız lazım.''

İstanbul'da meydana gelen selden doğan zararların telafisine ilişkin olarak, ''Eğer afet kapsamında bir değerlendirme yapacaksak; buradaki sanayicimizin ve tüccarımızın mevcut vergi borçlarının, sigorta primlerinin ertelenmesi, yeni kredi imkanlarının ortaya çıkması gibi bazı tabloları değerlendirme imkanımız olacaktır'' dedi.


SOMUT ADIMLAR İÇİN HASAR TESPİT EDİLMELİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sanayi Bakanı, ''bugünkü Bakanlar Kurulu'ndan somut kararlar çıkıp çıkmayacağına'' ilişkin soru üzerine, hasar tespit raporlarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

''Bütün kayıpların, hasarların somut bir yere oturması icap ediyor''dedi.

Nihat Ergün, selden doğan zararın rakamsal boyutuyla ilgili olarak da tüm çalışmalar bitmeden net bir rakam telaffuz etmenin yanlış olacağını söyledi.

İTO Başkanı Yalçıntaş'ın ilk etapta yaptığı çalışmada 90-100 milyon dolarlık bir rakamın ortaya konduğunu hatırlatan Ergün, gerçekte zararın bu rakamın çok üstünde de olabileceğini belirtti ve ''ayrıntılı raporlar çıktığında bunu ne kadar üstündedir onu da orada göreceğiz'' dedi.



Kategori : GÜNCEL