Söğüt Şenlikleri yürüyüşle başladı

  • Ana Sayfa
  • Söğüt Şenlikleri yürüyüşle başladı
Söğüt Şenlikleri yürüyüşle başladı
728. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, vatandaşların katılımıyla Hükümete Konağı Meydanı'ndaki yürüyüşle başladı. Abone ol

728. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve vatandaşların katılımıyla Hükümete Konağı Meydanı'ndaki yürüyüşle başladı.

Bakan Arınç ve beraberindekiler yürüyüş öncesinde boyunlarına po search engine optimization şu bağladı. Hükümet Meydanı'na gelen Bakan Arınç ve beraberindekiler oluşturulan kortejin ön sıralarında yürüdü. Bilecik Belediyesine ait bir araç da yürüyüş güzergahı boyunca yola 100 litre gül suyu döktü. Kortejin önünde şenlik kapsamında dün yapılan cirit yarışmasına katılan Erzurum ile Erzincan Atlı Spor Kulüpleri'nin atlı oyuncuları yer aldı.

Yürüyüşün sona erdiği stadın yanındaki Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret eden Bakan Arınç ve beraberindekiler burada dua etti. Arınç, türbenin anı defterini de imzaladı. Buradan stadın çevresinde kurulan çeşitli kentlerde faaliyet gösteren Yörük derneklerinin kurduğu çadırları ziyaret eden Arınç, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Arınç ve beraberindekiler, daha sonra şenliğin yapılacağı stattaki yerlerini aldı. Protokolün önüne merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun üzerinde gül bulunan bir portre fotoğrafının yerleştirildiği görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da şenlik başlamadan Söğüt'e gelerek protokoldeki yerini aldı. Stattaki şenliğe Bakanlar Arınç ve Günay'ın yanı sıra BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer ilgililer katıldı.

Törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.




Kategori : GÜNCEL