Tanklar bu kez Tekirdağa indi

Tanklar bu kez Tekirdağa indi
Tekirdağ'da sel mağdurları tanklara bindirilerek güvenli yerlere taşındı. Abone ol

Tekirdağ'da başlayan sağnak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle Kumbağ beldesinde mahsur kalan vatandaşlar askerler tarafından tanklarla kurtarıldı.

Tekirdağ Kumbağ beldesinde saat 16.00'dan sonra etkisini gösteren sağanak yağış sele dönüştü. Bazı yerlerde suyun yüksekli sağlık sektörü seo ği 1,5 metreye kadar çıktı. Suyun yüksekliği nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapandı. Birçok vatandaş ev ve işyerinde mahsur kaldı.

Çaresiz durumdaki vatandaşın yardımına askerler yetişti. Olay yerine Tekirdağ 8. Kolordu Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı çok sayıda tank ve asker sevk edildi. Sel mağduru vatandaşlar tanklara konularak güvenli yerlere ulaştırıldı. Selden etkilenen bazı vatandaşlara ilk müdehale olay yerine sevk edilen ambulanslarda yapıldı.

Selin ardından evleri balçıkla kaplananlar temizlik çalışmalarına başladı. Vatandaşlar selden az zarar görmüş eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Selden etkilenenlerden Hanife Balta (65) evinin her yerinin sularla kaplandığını söyledi. Yağışlardan sonra evinin sularla dolmaya başladığını anlatan Balta, "İlk etapta sel sularını temizlemeye çalıştım. Sular çok yükseldiği için temizliği bırakıp üst kata kaçtım. Şu anda balçıkla kaplanan evimi temizlemeye çalışıyorum. Bütün eşyalarım kullanılamaz hale gelmiş."

Sel sularının çekilmeye başladığı Kumbağ'da sivil savunma ve askeri personelin yardım çalışması devam ediyor.



Kategori : GÜNCEL