Evrenin evinin önünde protesto

Evrenin evinin önünde protesto
İzmir 78'liler Devrimci Federasyonu,'Kentimizde Darbeci General İstemiyoruz' eylemiyle Evreni'i protesto etti.Abone ol

12 Eylül darbesinin 29. Yıldönümü sebebiyle İzmir 78'liler Devrimci Federasyonu, 'Kentimizde Darbeci General İstemiyoruz' eylemi yaptılar.

İzmir 78'liler Devrimci Federasyonu'nun dü yazilim uzmanligi egitimi zenlediği 'Kentimizde Darbeci General İstemiyoruz' yürüyüşü, Kenan Evren'in Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki evinin önünde yapıldı.

Mitinge KESK, TKP, ÖDP, Öğrenci Kolektifleri gibi sendika ve gruplar katıldı. Yapılan açıklamada grup adına konuşan Selma Yelboğa, "Yapılan bu yürüyüş ve miting darbeci zihniyetlere karşı yapılmıştır. Bu miting darbeyi yapanların emekçi halklara hesap vermesini sağlamak içindir. Bu çaba demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olan 1982 anayasasının ve onu hazırlayanların lağvedilmesini gerçekleştirmeyi amaçlar. Darbeyi yapanlar ve onlara destek çıkanlar mutlaka hesap vermek zorundadırlar." şeklinde konuştu.

Yelboğa, darbecileri koruyan anayasanın geçici 15. maddesinin iptali için de çok büyük çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi. Grup, basın açıklamasından sonra grup '12 Eylül yargılanacak', 'darbeciler hesap verecek' gibi sloganlar attıktan sonra dağıldı.



Kategori : GÜNCEL