Ankarada sel basması muhtemel semtler

  • Ana Sayfa
  • Ankarada sel basması muhtemel semtler
Ankarada sel basması muhtemel semtler
Ankara bugün saat 18.00'de başlayacak yağmur ihtimaline karşı alarma geçti. Kriz masası ve acil müdahale merkezi kuruldu.Abone olİNTERNETHABER
ANKARA BÜROSU

-Başkent bugün akşam saat 18.00'de başlayıp hafta sonuna kadar sürecek yağışa hazırlanıyor. Sel ihtimaline karşı kriz masası ile acil müdahale merkezleri oluşturdu.

Kriz masası Ankara Büyükşehir Belediye google reklamları si Genel Sekreteri Altan Raşit Civan başkanlığında kuruldu. Yapılan açıklamaya göre İtfaiye Daire Başkanlığı ve ASKİ'nin desteğiyle ayrıca 11 acil müdahale merkezi kuruldu. ''Riskli bölge'' olarak belirlenen ''Dikmen 1-2-3-4-5 etaplar, metro ve Ankaray, Mamak, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Çayyolu, Çukurambar, Öveçler–Sokullu, bütün alt geçitler, Türközü–Şemsettin Günaltay Caddesi ve Gölbaşı''nda gerekli önlemler alındı. Ayrıca, ''Akay Kavşağı'nın muhtemel su baskını bakımından birinci derecede risk taşıdığı'' uyarısı yapıldı.

BÜTÜN BİRİMLER ÇALIŞIYOR

Öte yandan, şiddetli yağış sonucu oluşabilecek sel felaketini önleyebilmek için bir haftadır kanal ve ızgara temizliği yapıldığı belirtilerek, ''ASKİ, EGO, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve diğer birimler olmak üzere toplam yaklaşık 5 bin personel ile 24 saat sel felaketine karşı mücadele edilecek. Kamyon, motopomp, ikmal araçları, hafif iş makineleri gibi ekipman ve jeneratörler de hazır bulunuyor'' denildi.

Bu arada, Ankaralıların su baskını halinde Alo 153 numaralı Mavi Masa hattını arayabilecekleri kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL