İki milyon hat taşınacak

İki milyon hat taşınacak
Şehir içi sabit telefon hizmetlerinin rekabete açılması ve sabit telefonlarda numara taşınabilirliği uygulaması dünden itibaren başladı.Abone ol

Coğrafi alan kodlu numaralar için numara taşınabilirliği aynı il içinde yapılabilecek. İl sınırlaması o alabama seo lmaksızın konumdan bağımsız bir numara isteyen aboneye “850” alan kodundan numara verilecek. Hat taşıma süresi de en fazla 6 gün olacak.

Borusan Telekom Genel Müdürü Mehmet Başer, “Kurumsalda numaralar taşınmaya başladı. Bu alanda taşıma daha kolay oluyor. Bireyselde taşıma biraz daha zaman alacak. Yıl sonuna kadar ise 18 milyon sabit hat sahibinin 2 milyonunun numarasını taşıyacağını tahmin ediyoruz” dedi. Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca da, şunları söyledi: “Bir yıl içinde sabit hat abonelerinin yaklaşık yüzde 10’unun, numara taşıma için alternatif operatörlere başvurmasını bekliyoruz. Koç.net olarak, yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin abone. Rekabet ortamının güçlenmesi, konuşma ücretlerinde yüzde 20-30 ucuzluk getirecek.”



Kategori : GÜNCEL