Dikkat! Domuz geçiyor! Selaam dur!

  • Ana Sayfa
  • Dikkat! Domuz geçiyor! Selaam dur!
Dikkat! Domuz geçiyor! Selaam dur!
87'nci kurtuluş yılı kutlaması. Ama geçit töreni bir tuhaf. Neden mi? Araçların önünde domuz ölüleri de var. Peki amaç ne?Abone ol

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87’nci yılı kutlamaları sırasında, bayraklarla süslenen belediye araçlarının, çöp kamyonlarının, cenaze arabasının yanı sıra avcıların sürek avında vurdukları domuzla maryland seo rla geçit törenine katılması protokolün de tepkisini çekti.

KAÇAK GİRMİŞLER

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, uygulamanın 3 yıl önce kaldırıldığını ancak bu yıl avcıların kontrolsüz olarak tören geçişine katıldıklarını belirtti. Gelecek yıl bu uygulamaya izin vermeyeceklerini belirten Kaymakam Şefik Aydın, şunları söyledi:

“Kurtuluş etkinlikleri coşku içinde kutlanırken, istenmeyen görüntülere de sahne oldu. Avcıların domuz ölüleriyle tören geçişi yapmaları eski gelenekmiş. Ben göreve başladığım yıl bu uygulamanın kaldırılmasını istedim. Son 2 yıldan bu yana geçişlerdeki araçlarda ölü domuzlar taşınmıyordu. Nasılsa bu yıl tekrar tören geçişlerine domuz ölüleriyle katılınmış. Ben de çok şaşırdım. Demek ki, daha dikkatli olmamız gerekiyormuş.

Sorumlularını araştırıyorum. Hiç hoş görüntüler değildi. Çocuklar da bu görüntülere tanık oldu. Üstelik orada devletin komutanı, askeri, milletvekili ve çocuklarda vardı. Ayrıca tören geçişleri sırasında dağıtılan sebze ve meyveler kalabalığın üzerine atılıyordu, bazıları da araçların altında eziliyordu”.



Kategori : GÜNCEL