DTPye büyük operasyon

DTPye büyük operasyon
Sabaha karşı polis DTP'lilerin kapısına dayandı ve 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında başkan yardımcıları var. Abone ol

Diyarbakır'da bu sabaha karşı polisin büyük çoğunluğu DTP'lilere yönelik operasyonunda aralarında eski belediye başkanları ile partililerin bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Cumuhriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü new mexico seo Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saat 05.30 sıralarında DTP'lilere yönelik eş zamanlı operasyon başlattı.

Evlere yapılan operasyonlarda Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi eski Belediye Başkanı ve DTP Yerel Yönetimler Bürosu yöneticisi Yurdusev Özsökmenler, Bismil eski Belediye Başkanı Şükran Aydın, Diyarbakır İl Genel Meclisi Başkanı DTP'li Şehmus Bayhan, Büyükşehir Belediye Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, merkez Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Dinç, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Uğur, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Kenan Kaya, DTP Kadın Meclisi üyeleri Azize Yağız, Gülistan Aksoy, Melike Karagöz, SELİS Kadın Merkezi Aktivisti Sosyolog Behice Ok, DTP çalışanı Hasan Hüseyin Eren'in de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Polis, gözaltına aldığı kişilerin evlerindeki bilgisayar hard diskleri, bazı evraklara da el koydu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

Diyarbakır'da geçen mayıs ayında DTP'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında DTP Genel Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 52 kişi gözaltın alınmış, ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

İKİNCİ KCK OPERASYONU DA YAPILDI


Kategori : GÜNCEL