Aydın Doğan sınırı aştı iddiası

  • Ana Sayfa
  • Aydın Doğan sınırı aştı iddiası
Aydın Doğan sınırı aştı iddiası
Kamuoyu Doğan Grubu'na kesilen 3.8 milyar liralık ceza raporunu konuşuyor. Peki suçlamalar neler?Abone ol

İddiaların temelinde ise DYH'nin 26 Aralık 2006'da Alman Axel Springer'e yüzde 25'lik yasal ortak olma sınırını aşması ve bir radyo ve TV sahibi olabilecekken Almanlara 28 şirketin search engine optimization satılması bulunuyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hisse devir mekanizması ile yasayı arkadan dolanma amaçlı süreç şöyle gelişti: Aralık 2006'da Doğan Yayın Holding altında faaliyet gösteren Doğan TV Holding, bünyesinde bulunan ve içinde Kanal D, CNN Turk, Radyo D ve Star gibi markaların bulunduğu 28 şirketi 7 Aralık'ta D Yapım adlı şirketine devretti.

D Yapım'daki 28 şirket daha sonra birer hafta arayla Doğan Prodüksiyon'a ardından da Alp Görsel AŞ'ye devredildi. Alman Axel'e satış öncesi yapılan bu operasyonların ardından 27 Aralık'ta Borsa'ya, Doğan TV Holding'in hisselerinin yüzde 25'inin 375 milyon euroya Axel'in bir iştirakine satıldığı haberi duyuruldu. Bu satış, olağan bir durum gibi görünmesine karşılık satış bir TV'nin değil 28 radyo ve TV şirketinin satıldığı anlamına geliyor.

1.8 MİLYAR LİRALIK CEZA NASIL ÇIKTI?



Kategori : GÜNCEL