İstanbulda ışıklar yanacak mı?

  • Ana Sayfa
  • İstanbulda ışıklar yanacak mı?
İstanbulda ışıklar yanacak mı?
Sel felaketi İstanbul'u karanlıkta bıraktı.Bir çok trafo devre dışı kaldı. İstanbul'da bu akşam elektrikler yanacak mı?Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da sel felaketi nedeniyle devre dışı kalan trafoları, bu akşam itibariyle devreye alacaklarını bildirdi.

Bakan Yıldız, İçişleri Bakanlığında düzenlenen ''Valiler Toplantısında'' yaptığı k google da üst sıralara çıkmak onuşmasında, İstanbul ve Trakya bölgesinde yaşanan sel felaketine değindi.

TRAFOLAR DEVREYE ALINIYOR

İstanbul'da sanayi, mesken, ticaret abonelerine hitap eden 11 bin 850 tane trafo bulunduğuna işaret eden Yıldız, dün itibariyle sel felaketiyle beraber 1050 tane trafonun tamamen devre dışı kaldığını, bir kısmını da kendilerinin güvenlik gerekçesiyle devre dışı bıraktıklarını ve enerjiyi kontrollü olarak kestiklerini anlattı.

Bugün saat 15.00 itibariyle şu anda 38 adet trafoda arıza bulunduğunu bildiren Yıldız, suyun çekilmesiyle beraber bunları hızlıca devreye aldıklarını söyledi.

"ALO 186"

Bu akşam itibariyle özellikle konutlarda enerjisiz bir yerin kalmamasına itina göstereceklerini ifade eden Yıldız, herhangi bir sıkıntı olması durumunda da vatandaşların ''Alo 186'' çağrı merkezini arayabileceklerini kaydetti.

Sel baskını nedeniyle 1300 megavat güçte Ambarlı santralinin tamamen devre dışı kaldığını hatırlatan Yıldız, ''Enerjide bu manada bir sıkıntı olmamıştı. Trafolarımızı bu akşam itibariyle devreye almış oluyoruz, inşallah bir sıkıntımız kalmamış olacak'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL