En az yüzde 50 civarında iyileşme

  • Ana Sayfa
  • En az yüzde 50 civarında iyileşme
En az yüzde 50 civarında iyileşme
İkinci çeyrek rakamları yankı buldu. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) sonuçları değerlendirdi.Abone ol

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ikinci çeyrek büyüme rakamlarının, bir önceki çeyrek döneme göre en az yüzde 50 civarında bir iyileşme anlamına geldiğini belirtti.

Koca, ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, birinci çeyrek itibariyle ortaya çıkan manzar google reklam uzmanı anın revize öncesi 13,8 olduğunu, ikinci çeyrek rakamları açıklanırken aynı zamanda revizyon rakamlarının da geldiğini ifade ederek, birinci çeyreğin gerçek rakamının 14,3 ve vehametin boyutlarının biraz daha yüksek olduğunu kaydetti.

İkinci çeyrek rakamlarına baktıklarında eksi yüzde 7 oranında bir küçülmenin gerçekleştiğini gördüklerini belirten Koca, şu görüşleri dile getirdi:

''Bu bir önceki çeyrek döneme göre en az yüzde 50 civarında bir iyileşme anlamına gelmektedir. Bu kadar kötü bir oranın bile iyi bir tarafının olduğunu görmek hayatın ilginç sürprizlerinden olsa gerektir. Bu arada kapasite kullanım oranlarında beklenen iyileşmenin devam etmemesi ve geçen aya göre daha düşük bir verimin ortaya çıkması, hiç şüphesiz düşündürmeye devam etmektedir.

Eğer bu tempo aynı doğrultuda gider ve gelecek çeyreklerde düzelme trendi aynı eğriyi takip ederse üçüncü çeyrek büyümesinin eksi 3-4 seviyelerinde ve son çeyreğin büyümesi ise 0 ile eksi 1-1,5 seviyelerinde olması beklenebilir. Buna göre 2009 yılı büyüme oranı 5 ile 5,5 seviyelerinde bir seviyede tamamlanabilir.''

Mustafa Koca, insanlığın, sanal krizlerden, faiz merkezli finansal tezgahlardan ve borsalar aracılığıyla tüm dünyanın baskı altında tutulma stresinden çıkamadıkça daha çok ''gerçeklerle örtüşmeyen'' krizler yaşayacağını ileri sürdü.



Kategori : GÜNCEL