Bu sel Pariste sadece yolu tıkardı

  • Ana Sayfa
  • Bu sel Pariste sadece yolu tıkardı
Bu sel Pariste sadece yolu tıkardı
Bu şiddette bir sel Parist'te, Londra'da, New York'ta olsa ne olurdu? Acı cevabı ağlatacak cinsten: Sadece yolu tıkardı!Abone ol

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, İstanbul ve Trakya'da yaşanan sel felaketlerini, Türkiye'de yaşanan ranta dayanan bilim dışı imar politikalarına bağladı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından yazılı açıklamada, ''8-9 Eylül tarihlerinde ül nyc seo kemizin özellikle Marmara bölgesinde meydana gelen sel felaketleri son olarak İstanbul, Tekirdağ ve ilçelerinde yaşamı felce uğratmıştır. Bu afetin son olması için artık yetkililerin bir an önce çağdaş imar, planlama ve alt yapı ilkelerine uygun yapılaşma düzeninin oluşması için gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz'' denildi.

BU SEL ÇAĞDAŞ KENTLERDE SADECE YOLU TIKARDI

Son yıllarda giderek artan sel felaketlerinin Türkiye'de yaşanan ranta dayanan bilim dışı imar politikalarını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edilen açıklamada, çağdaş kentlerde sadece yolları yıkayabilen yağışların, büyük şehirlerden en küçük yerleşim alanlarına kadar tüm yaşam alanlarını afet bölgesine dönüştürdüğü, onlarca can ve ciddi ölçüde mal kaybına neden olduğu eleştirisinde bulunuldu.

Açıklamada, akılcı yatırımlar ile sağlıklı alt yapı politikaları oluşturma sürecinde, meslek odaları ve konu uzmanlarının bilgi ve birikimine mutlaka başvurulması gerekliliği vurgulandı ve merkezi ve yerel yönetimler görevlerini yerine getirmesi, altyapı yatırımlarını kamusal yarar doğrultusunda toplumun hizmetine sunulması istendi.



Kategori : GÜNCEL