Her 2 CHPliden biri oruç tutuyor

  • Ana Sayfa
  • Her 2 CHPliden biri oruç tutuyor
Her 2 CHPliden biri oruç tutuyor
Oruç üzerine yapılan araştırma ilginç verileri ortaya koydu... En çok oruç tutanlar Günydoğu'da... Partilere göre oruç tutma oranları...Abone ol

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık'ın Habertürk için yaptığı Ağustos ayı anketinde Ramazan'da oruç ve sigara alışkanlığımızla ilgili ilginç sonuçlar da çıktı: Türkiye'de % 82 ile Güneydoğu en fazla oruç tutulan bölge. Akdeniz Bölgesi ise % 77 ile sigara tüketiminde ilk sırada.

ORUÇTA GÜNEYDOĞU SİGARADA AKDENİZ ÖNDE seo company

Türkiye'nin önde gelen kamuoyu araştırma merkezlerinden Konsensus Araştırma ve Danışmanlık şirketinin, Habertürk için özel olarak yaptığı "Türkiye Gündemi-Ağustos 2009" başlıklı anket çalışmasında Ramazan ayında "Oruç tutuyor muyuz?" ve "Sigara bağımlılığı" üzerine de sorular vardı.
26-31 Ağustos tarihleri arasında 15 yaş üstü, 1513 kişiyle "Telefon anketi yöntemi" kullanılarak 81 ilde gerçekleşen ankette, geçen yıla oranla oruç tutacağını söyleyenlerin oranında yüzde 2'ye yakın azalma görülürken; 785 erkek, 728 kadın katılımcının yer aldığı ankette sigara kullandığını söyleyenlerin oranı yüzde 33 çıktı. 19 Temmuz'dan itibaren hayatımıza giren sigara yasağıyla ise küçük bir oranda da olsa sigara tiryakileri sigaralarını söndürdü. İşte Konsensus'ün "Ramazan ayı-Oruç tutma" ve "Sigara bağımlılığımız" üzerine yaptığı çalışma sonuçları.

BU RAMAZAN AYINDA ORUÇLA ARAMIZ NASIL?

Konsensus'ün katılımcılara demokratik açılım ve siyasi tercihler dışında yönelttiği diğer iki soru ise Ramazan ayında oruç tutup tutmadıkları ve sigara bağımlılığına yönelikti. Toplumun yüzde 74'e yakını Ramazan ayında oruç tuttuğunu söyledi.

Ramazan ayında oruç tutmayı düşünüyor musunuz?

Hayır düşünmüyorum % 11.8
İstiyorum ama sağlık sorunum var % 9.9
Düşünüyorum ama düzenli değil % 4.5
Tutmayı düşünüyorum % 73.8

ORUÇ TUTANLARDA AZALMA VAR.. DİĞER SAYFADA..

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL