Engelli vatandaşa otobüs engeli

  • Ana Sayfa
  • Engelli vatandaşa otobüs engeli
Engelli vatandaşa otobüs engeli
Kayseri'de engellilere akülü araç dağıtmak için getirilen özürlü aracı, bozuk çıktı. Özürlüler olaya tepki gösterdi.Abone ol

Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı akülü özürlü aracını alan 24 engelliyi evlerine bırakması için Cumhuriyet Meydanı’na getirilen otobüsün merdiven asansörü bozuk çıktı. Otobüse binemeyen engelliler ise evlerine tr inşaat firması seo amvay ve engelli araçlarıyla döndü.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 24 bedensel engelliye akülü araç dağıtıldı. Vali Yardımcısı Davut Haner, vakfa teşekkür etti. Haner, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, özürlü vatandaşlarımızdan doktor raporu olanlara dağıtmak üzere 50 tane akülü araç satın aldı. Bugün şartlara uyan 24 vatandaşımıza ilk partiyi vereceğiz. Kalan 26 aracımız da depomuzda duracak ve doktor raporu olan engellilere dağıtılacaktır. Trafikteki araçların, velilerin ve engelli arkadaşların araçları kullanırken dikkatli olmalarını istiyorum” dedi. Daha sonra bedensel engelliler yakınlarının yardımıyla akülü araçlara oturdu.

Bu sırada akülü özürlü aracını alan 24 engelliyi evlerine bırakması için getirilen Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsün merdiven asansörünün bozuk olduğu anlaşıldı. Otobüse binmek için Cumhuriyet Meydanı’nda uzun süre bekleyen engelliler merdiven asansörünün bozuk olmasına tepki gösterdi. Aracın basamağının çalışmaması üzerine bedensel engelliler evlerine tramvay ve engelli araçlarıyla dönmek zorunda kaldı.



Kategori : GÜNCEL