Bunların abdestinden şüpheliyiz

  • Ana Sayfa
  • Bunların abdestinden şüpheliyiz
Bunların abdestinden şüpheliyiz
MHP'li Oktay Vural zehir gibiydi.. RTÜK'ün özel Kürtçe TV açılımı MHP'yi iyice çileden çıkartmışa benziyor.Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin, ''Türk milletini çok dilli, birbirini anlamaz hale dönüştürmek istediğini açıkça ifade ettiğini'' savundu.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, hukukun üstün olması gereken bir ülkede bir taraftan Başbakan'ın bir taraftan Başbakan Yardımcısı'nın, ''Türk milletinin dilini bozmaya, milleti çok dilli bir toplum haline d sağlık seo önüştürmek isteyen siyasi hezeyanını gerçekleştirme çabasına girdiğini'' ileri sürdü.

Bu çabaların ''kanunlara, Anayasa aykırı eylemlerle sözde açılım adı altında gündeme getirildiğini ve bunun da sorunları çözeceğinin iddia edildiğini'' belirten Vural, ''Bugün AKP artık Türk milletini çok dilli, birbirini anlamaz hale dönüştürmek istediğini açıkça ifade etmiştir'' dedi.

''Türk milletini dillerine göre bölmek isteyen, sınıflarını, camilerini, televizyonlarını ayırmak isteyen bir siyasi düşünceyle karşı karşı olunduğunu'' savunan Vural, ''Bunun amacı toplumu ayrıştırmaktır'' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Manisa'da yaptığı konuşma ile ''Siyasal düşüncelerinin DTP'den farklı olmadığının'' ortaya çıktığını söyledi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın RTÜK üyeleriyle toplantı yaptığını anımsatarak, ''Siz, kanunlar çerçevesinde görev yapan kuruma nasıl müdahale ediyorsunuz? RTÜK hükümete bağlı bir kurum değildir, özerk bir kurumdur. Hani RTÜK özerkti, tarafsızdı. RTÜK adeta hükümetin memuru haline dönüştürülmüştür'' diye konuştu.

Vural, AK Parti ile DTP'nin ''siyasal Kürtçülük konusunda, PKK'nın isteklerini yerine getirme konusunda adeta bir yarış içerisinde'' olduklarını ileri sürdü.

''CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM''

Yayınların Türkçe yapılması esası dışına çıkan adım atılmasının doğrudan doğruya hukuka ve Anayasa'ya aykırı olacağını ileri süren Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:



Kategori : POLİTİKA