Devler arasında bir Türk takımı

  • Ana Sayfa
  • Devler arasında bir Türk takımı
Devler arasında bir Türk takımı
En çok transfer harcaması yapan 20 kulüp seçildi. Fenerbahçe de listede yer aldı. Hem de tek Türk takımı olarak. Peki Listenin başında kim vardı?Abone ol

Başkan Aziz Yıldırım’ın, kongrede üyelere verdiği “3 yıl üst üste şampiyonluk sözü” doğrultusunda yapılan transferler, Fenerbahçe’yi bu konuda devler arasına soktu.

Avrupa’da 2009/10 sezonu için yapılan tran nyc seo sferleri mercek altına alan www.futebolfinance.com isimli Fransız internet sitesinin araştırmasına göre, ilk 20 sırayı alan kulüplerin yaptığı harcama 1.3 milyar Euro’yu geçti.

İspanya’nın ünlü ekibi Real Madrid, 257.4 milyon Euro ile transfere en çok para harcayan kulüp olurken, onu 139.3 milyon Euro ile İngiliz Manchester City izledi. Bir diğer İspanyol kulübü Barcelona ise 113.5 milyon Euro ile üçüncü sırayı aldı. Listede 7 İngiliz, 4 İtalyan, 3 İspanyol, 3 Fransız ekibinin yanısıra, tek Türk takımı Fenerbahçe 19. sıradan yer buldu.

DİKKAT ÇEKİCİ BİR GELİŞME

İngiliz kulüplerinin hâlâ listenin en güçlü temsilcileri arasında bulunduğunu vurgulayan Fransız sitesinin, “Fransız takımları da, bu yıl kasanın ağzını bu sıralamada 3 takımla (Lyon, Bordeaux, Marsilya) yer aldı. Transfere en çok para ayıran 20 Avrupa kulübü sıralamasında bu yıl en dikkat çeken gelişme ise Fenerbahçe’nin 19. sıradan listeye adım atması oldu. Avrupa’nın 5 büyük ligindeki takımlar arasında olmamasına rağmen, Fenerbahçe, yaptığı transferlerle listedeki en önemli değişiklikti” sözleri dikkat çekti.



Kategori : SPOR