Hakkari valisinden çarpıcı tespitler

  • Ana Sayfa
  • Hakkari valisinden çarpıcı tespitler
Hakkari valisinden çarpıcı tespitler
Macun tüpten çıktı diyenler hiç te az değil. Hakkari Valisi Türker de böyle düşünenlerden. Çarpıcı tespitleri var. Abone ol

Vali Türker Kürt açılımında beklentilere dikkat çekti: 'Dağ fare doğurursa' deniliyor. O felaket olur; öyle bir ihtimali aklıma bile getirmek istemiyorum

Hakkâri'ye sekiz ay önce atanan Vali Türker, 'Kürt açılımı'nı Radikal'e değerlendirdi anti seo nasıl yapılır .

*Genel kitlenin çok büyük ölçüde beklediği aş, iş ve güvenlik. 'Artık çocuklar ölmesin, hepimiz suçlu muamelesi görmeyelim' diyorlar. 'Yatırımcı, öğretmen, doktor gelsin' istiyorlar.

*İnsanlar geleceğe yönelik umutlarını yitirdiği için buraya yatırım yapmaya çekiniyor. Terör ekonomiyi, ekonomi umutları tüketmiş. Böyle bir kısır döngü yaşıyoruz.

*Geçmişte bölgede uygulayıcılar, hatalar yaptı. İnsanlar anne-babalarından öğrendiği dili kullanıyor. Kürtçe konuşmayı 'sorun' tanımına soktuk, tablodan PKK istifade etti.

*Bölgede açılımla ilgili beklenti yüksek. 'Dağ fare doğurursa..' deniliyor. O bizim için, Türkiye için felaket olur. Bu yaranın artık kesinlikle kapanması gerekiyor. Öyle bir ihtimali aklıma bile getirmek istemiyorum.

*Açılımın 'son şans' olduğunu söylemek kendimize haksızlık olur. Bugün olmazsa sonraki paketle olur, ama bazı riskleri getirir. Bir: Umudu azaltır. İki: Daha fazla kan akar.

*Çözüme bugün yakınız. Ama böyle bir köklü sorunun akşamdan sabaha çözülemeyeceğini öngörmeliyiz. Terörden doğan bir ekonomi ve bundan nemalanan bir kesim var.



Kategori : POLİTİKA