Elektrik zammına sanayici tepkisi

  • Ana Sayfa
  • Elektrik zammına sanayici tepkisi
Elektrik zammına sanayici tepkisi
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, hükümetin toptan elektrik fiyatına yaptığı yüzde 21'lik zammı sert dille eleştirdi Abone ol

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, hükümetin toptan elektrik fiyatına yaptığı yüzde 21'lik zammı sert dille eleştirdi

Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, tüketiciye yüzde 10 dolayında yansıması beklenen elektrik zammının altından sanayicinin kalkmasının mümkün olmadığını söyledi.

‘Boğuluyoruz’ diyen Keçeci, hükümetin bütçe açığını kapatmak Metin2 emek için sanayiciye yüklendiğini belirterek, “Yaşamak için mücadele ederken, sanayicinin üzerine bu kadar gelinmesi anlaşılır gibi değil” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Türk sanayicisinin rekabet ettiği ülkelerdeki meslektaşlarına oranda en pahalı enerjiyi kullandığını, yapılan yüzde 10'luk zammın sanayiciyi yerle bir edeceğini savunan Keçeci, “Mevcut durum itibariyle, yarıştığımız ülkelerdeki sanayicilere oranla astronomik yükseklikte enerjiyi kullanıyorduk. Biz her platformda maliyetlerin aşağı çekilmesi için uygun enerji tarifesi uygulanması gerektiğini savunurken, birden karşımıza yeni bir astronomik zam çıkıyor. Bununla bize, ‘Yatırım yapmayın, istihdam sağlamayın, üretim yapmayın, kapınıza kilit vurun’ diyorlar. Biz, elektrik zammını böyle algılıyoruz” dedi.

Elektriğe yapılan astronomik fiyat artışının izah edilir bir yanı olmadığını dile getiren Keçeci, “Piyasalara yaptıkları zam yetmedi, bütçe açığını bu zamlar ile sanayiciye kapattırmaya çalışıyorlar. Mevcut durum, piyasalar, döviz hareketliliği ve akaryakıttaki son durum değerlendirildiğinde, elektriğe bu oranlarda zam yapılması izah edilemez. Bunun tek bir izahı var. O da bütçe açığının kapatılmaya çalışılmasıdır. Hükümet, bütçedeki açığı kapatmak için kendisi çözüm üreteceğine, sanayicisinin boğazındaki ilmeği biraz daha sıkıyor. Sanayicinin bu yükün altından kalkması mümkün değildir. Bu koşullarda ne üretim yapabiliriz, ne ihracatta pazarımızı koruyabiliriz, ne de istihdam sağlarız” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL