Türk personeli serbest bırakıldı

  • Ana Sayfa
  • Türk personeli serbest bırakıldı
Türk personeli serbest bırakıldı
Gürcistan sahil güvenlik ekipleri tarafından alıkonulan tankerin personeli serbest bırakıldı. Abone ol

CNNTürk televizyonun da yer alan habere göre Gürcistan sahil güvenlik ekipleri tarafından Karadeniz'in uluslararası sularında alıkonulan ve Poti'ye götürülen Buket adlı tankerin 16 personeli serbest bırakıldı.

Gemi kaptanıyla ilgili kararıın Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta içinde, ebay ads Gürcistan karasularını ihlal ettiği ve ekonomik ambargo uygulanan Abhazya bölgesine sevkıyat yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Buket isimli Türk tankerinin mürettebatı serbest bırakıldı.

24 yıl hapis cezasına çarptırılan gemi kaptanının serbest bırakılması için dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu devreye girmiş, daha sonra Kaptan Mehmet Öztürk’ün 18,000 dolarlık cezanın ödenmesi karşılığında serbest bırakılacağı açıklanmıştı. Davutoğlu da dün yaptığı açıklamada geminin sahibi şirket olan Densa’nın bu parayı ödemeyi kabul ettiğini belirtmişti.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü ise Öztürk’ün salıverilmesi için henüz kesin bir karar olmadığını, son durumun önümüzdeki hafta Davutoğlu’nun Tiflis gezisi sırasında kararlaştırılacağını ifade etmişti.

Panama bandıralı Buket isimli tanker Gürcistan’ın bütün ekonomik ve ticari faaliyetlerini yasakladığı Abhazya bölgesine petrol taşırken Karadeniz’de yakalanmış ve gemiye el konulmuş, geminin Türk ve Azeri vatandaşlarından oluşan mürettebatı da tutuklanmıştı.

Gürcistan’da mahkemeye çıkarılan Öztürk gemisinin silah zoruyla tutuklandığını iddia ederken, Gürcü sahil güvenlik yetkilileri de kaptanın Abhazya’ya giderken Gürcistan karasularında tutuklandığını belirtmişti.



Kategori : DÜNYA