Samanlık sönsün çocuklar ölsün!

  • Ana Sayfa
  • Samanlık sönsün çocuklar ölsün!
Samanlık sönsün çocuklar ölsün!
Çiftlik evinde bakıcıların bulunduğu ev ve samanlık yanmaya başladı. Ev sanibi samanlığı söndürdü, iki çocuk öldü iddiası!Abone ol

Çalışmak için geldikleri İzmir'in Menderes ilçesinde iki çocuklarını çıkan yangında kaybeden acılı aile, itfaiye ekibine öncelikle evi yerine samanlarını söndürttüğünü öne sürdüğü ev sahibini suçluyor.

Ailenin avukatı Ahmet Okumuş, acılı aile dışında hiç kimsenin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmadığını belirterek, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Baba Abdullah Yılmaz, Menderes Adliyesi önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'tan İzmir'e çalışmak için geldiklerini söyledi.

Çiftçilikle uğraşan bir ailenin yanında çalışmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yem kırma makinesinde hayvanlar için yem hazırlıyordum. İki üç günde bir bozulan yem kırma makinesi yine arızalandı. Kablolardan ateş çıktı. Onunla uğraşırken, birisi g gastric bypass turkey elip bizim evin çatısından ateş yükseldiğini söyledi. Hemen koştum. Bana 'Çocuklar tarlaya doğru gitti' dediler. Tarlada aramaya başladım. Bulamadım. İçeriye girmek istedim, izin vermediler. Sonra itfaiye geldi. Ev sahibinin oğlu samanın derdine düştü. İtfaiye ekipleri gelince samanı söndürmeye çalıştılar. İlk önce eve müdahale etseydi belki sonu böyle olmayacaktı.''

Abdullah Yılmaz, Menderes Kaymakamlığının olayın ardından tuttuğu eve taşındıklarını ve Kaymakamlığın yardımıyla hayatlarına devam ettiklerini belirterek, yetkililere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Eşi Teslime Yılmaz ise yangının, ocakta unutulan yemekten çıktığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, ''O gün sabah kalkıp hemen çalıştığımız ahıra gittik. Yemek yapmadım, yangın ocaktan çıkmış olamaz'' dedi. Teslime Yılmaz, sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

AVUKAT OKUMUŞ

Avukat Ahmet Okumuş ise yangın raporunda, 2 kardeşin ölümüne neden olan yangının çıkış nedeninin, ''tavanı kontrplak binanın çatıya döşeli eski olan elektrik tesisatının kısa devre yapması'' olarak belirlendiğini açıkladı.

Okumuş, şunları söyledi:

''Olayla ilgili maalesef çocukların anne ve babası Abdullah-Teslime Yılmaz çifti dışında, ne ev sahibinin, ne de başka birinin şüpheli olarak ifadesi alınmıştır. Aile, ev sahibinin yangın sırasında itfaiye erlerine önce çocukların bulunduğu mutfak yerine samanları söndürttüğünü ve eve müdahaleyi geciktirdiğini iddia ediyor. Yangın raporda da belirtildiği gibi eski olan elektrik tesisatından çıkmıştır. Biz bu iddiaların Cumhuriyet Savcılığımızca da araştırılmasını, itfaiye erlerinin ifadelerinin alınmasını, olayın aydınlatılıp sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz.''

''OLAYI RANTA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR''

Ev sahibi R.D'nin oğlu L.D. ise yangın çıktığı sırada çalıştığını belirterek, ailenin iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

''Önce samanları söndürmeye çalıştıkları'' iddiasının doğru olmadığını savunan L.D, şöyle konuştu:

''Biz önce evi söndürmeye çalıştık, ancak çatı çöktü. Allah da şahit, başkaları da var. Yangının çıkış nedenini önce tüpten demişlerdi, sonra elektrik kontağından olduğunu söylediler. Biz de bilmiyoruz. Bize 'Anlaşalım' diye haber gönderiyor, işi ranta dökmek istiyorlar. Eğer bir suçumuz varsa, adalet önünde hesap vermeye hazırız. Bizim tek suçumuz var, o da bu kişiye iş vermekti. Çünkü eşine kötü davranıyor, sürekli dövüyordu. Ben bunun ona Allah tarafından verilmiş bir ceza olduğuna inanıyorum.''

Menderes'in Altıntepe Mahallesi Cami mevkisinde 17 Haziranda, Yılmaz ailesinin kaldığı evde yangın çıkmış, Kadir (5) ve Rukiye Yılmaz (4) kardeşler yangında can vermişlerdi. Evde uyuyan kardeşlerin önce dumandan zehirlenerek öldükleri, daha sonra yandıkları belirlenmişti.



Kategori : GÜNCEL